Membres de Societat Civil Catalana amb Jaume Collboni
Una delegació de SCC s'ha reunit amb diputats del PSC i el PP per evitar que s'aprovi en comissió la resolució d'Iniciativa
Barcelona

SCC denuncia falta de neutralitat del Parlament i acusa els nacionalistes de practicar l'"apartheid ideològic"

Societat Civil Catalana denuncia falta de neutralitat del Parlament per voler elevar a Estrasburg una queixa per haver-li atorgat el Premi Ciutadà Europeu

RedaccióActualitzat

L'entitat Societat Civil Catalana ha lamentat que el Parlament, a instàncies d'Iniciativa, vulgui elevar una queixa al Parlament Europeu per haver-li atorgat, recentment, el Premi Ciutadà Europeu 2014. La plataforma espanyolista, que s'ha reunit amb el PP i el PSC, ha denunciat la falta de neutralitat de la cambra per haver-la acceptat a tràmit, quan, a més, diuen, va en contra del seu reglament. El vicepresident de SCC, Joaquim Coll, ha acusat els partits nacionalistes de practicar l'"apartheid ideològic" i ha criticat "la falta de cultura democràtica i de neutralitat" de les institucions i "que s'utilitzi el Parlament de Catalunya de manera espúria per anar contra una associació privada".

Una delegació de SCC s'ha reunit amb diputats del PSC i el PP i ho farà amb Ciutadans i amb CiU per evitar que s'aprovi en comissió la resolució d'Iniciativa, que afirma que Societat Civil Catalana té vincles amb grups d'extrema dreta, cosa que neguen amb rotunditat des de l'entitat.

SCC ha anunciat, també, una campanya abans de les eleccions municipals del 24 de maig per demanar la retirada de les estelades de tots els llocs públics del país, ja que entenen que vulneren el principi de neutralitat. "L'estelada és un signe respectable en actes propagandístics, però no pot estar exhibint-se com si fos una bandera institucional, ja que quan els estrangers vénen a Catalunya això recorda altres temps de la història europea", ha afegit Coll.

Societat Civil Catalana ha lamentat també que "se'ns intenti situar a tots aquells que no som partidaris del secessionisme al racó de l'extrema dreta, titllant-nos de feixistes des del primer dia".

 

 

Anar al contingut