Salvini s'enfronta a Open Arms i els acusa de segrestar els migrants que esperen port

Una embarcació amb 57 migrants ha pogut atracar aquesta nit al port de Lampedusa

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha passat a l'ofensiva després que aquest dissabte va haver de donar el seu braç a tòrcer amb 27 menors migrants. El líder de la Lliga Nord ha atacat a la xarxa directament Open Arms i els acusa de tenir els migrants com a ostatges i de fingir que tenen menors i malalts. Salvini també retreu a Colau que no obri el port de Barcelona.

Les crítiques de Salvini arriben després d'un nou forat en la seva política migratòria. Una embarcació amb 57 migrants ha pogut atracar aquesta nit a Lampedusa. La barca, de només sis metres, ha aconseguit arribar aquesta nit a l'illa de Lampione, al costat de Lampedusa, superant tots els dispositius de vigilància i controls. Tots han estat traslladats al centre d'acollida de Lampedusa, excepte dues persones, que se les han endut en ambulància cap a una clínica.

Camps ha denunciat els fets aquest matí en un tuit. Diu que és la demostració que el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, fa una campanya en contra d'Open Arms.

Open Arms també ha tuitat i ha titllat de "miserable" els qui encara permeten que hi hagi 107 persones a bord del vaixell, pendents de desembarcar, per fer "propaganda xenòfoca i racista" amb el seu patiment.

Salvini ha respost directament aquest tuit d'Open Arms, acusant-los de convertir els migrants en ostatges només per atacar-lo i provocar-lo, a ell i a Itàlia:

 

Enganxada amb Colau

Salvini, molt actiu a les xarxes socials, també ha tingut una enganxada amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El ministre italià ha respost un tuit de Colau en què qualificava la situació de l'Open Arms de cruel:

Salvini s'ha referit a Colau com a "bonista" i reclama que obri ella el port de Barcelona, ja que Open Arms és "un vaixell espanyol, d'una ONG espanyola":

Colau li ha respost en italià que Barcelona sempre té el port obert per salvar vides. L'alcaldessa qualifica Salvini de racista i de falta d'humanitat:

107 persones esperant port

Mentre Salvini desvia l'atenció a la xarxa, 107 persones encara esperen port a bord de l'Open Arms. Aquest dissabte 27 menors van ser evacuats i han passat la primera nit a Lampedusa.

Salvini va haver d'autoritzar el desembarcament, tot i fer-ho contra la seva voluntat, a petició del primer ministre Conte.

Per ordre de la Fiscalia, metges i policia judicial han inspeccionat el vaixell per comprovar les condicions dels migrants que encara són a bord.

Ja fa 17 dies que l'Open Arms continua a l'espera d'un port segur per desembarcar.

ARXIVAT A:
MigracionsItàlia
Anar al contingut