Barcelona

Saura menysprea el consens de PSC, ERC i CiU sobre la llei d'educació

Iniciativa per Catalunya no dóna cap valor al consens al voltant de la llei d'educació (LEC). El líder dels ecosocialistes, Joan Saura, s'ha encarregat de deixar-ho clar fins i tot amb una comparació perillosa. Saura ha assegurat en una trobada amb militants del partit que l'entesa entre PSC, CiU i ERC "no significa res" i ha argumentat que "quan dos grans partits consensuen aprovar la pena de mort, el consens no significa res". El líder d'ICV entén que la llei té elements inacceptables pel seu partit i per això no està disposat a donar-hi suport.

Actualitzat
Saura assegura que si Iniciativa no signa la llei és perquè té "aspectes inacceptables". En concret, critica que algunes escoles concertades puguin rebre subvencions. Es refereix a les escoles de l'Opus Dei i similars, que perpetuen la segregació a les classes. Saura considera que la LEC dóna continuïtat a la política de separació de nens i nenes i afirma que és inacceptable separar els alumnes per raons de raça, sexe o religió.

El líder ecosocialista subratlla també que la LEC ha trencat el consens social amb els sindicats, que aniran altre cop a la vaga el 10 de juny. Tot i això, Saura es mostra convençut que podran canviar la llei.

En el mateix acte, el coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Miralles, ha assegurat que la LEC donarà recursos a centres de l'Opus Dei. Miralles ha afirmat contundentment que la llei d'educació no és una llei de país sinó que és "una involució de país".
Anar al contingut