Barcelona

Saura garanteix que els Mossos actuaran en menys de 48 hores en casos de maltractaments o ocupacions

Els Mossos d'Esquadra revisaran a partir d'ara totes les diligències que rebin per determinar si és urgent actuar o no, al marge del que hagin decidit les autoritats judicials. D'aquesta manera, la Conselleria d'Interior vol garantir que la policia intervingui en un termini màxim de 48 hores davant de maltractaments, delictes amb violència o ocupacions il·legals. El conseller, Joan Saura, s'ha compromès a evitar retards per culpa de la "pila burocràtica". La mesura arriba després que es divulgués la notícia que el propietari d'un pis de Barcelona no pot entrar a casa seva perquè l'hi han ocupat, un cas en què fonts judicials i els Mossos s'han contradit i acusat mútuament de la lentitud amb què s'està portant.

Actualitzat

En el cas que ha transcendit de l'ocupació d'un pis al carrer Urgell, la jutgessa ha assegurat que els Mossos van tardar prop d'un mes i mig a verificar la denúncia presentada pel propietari de l'immoble. La revisió dels procediments, que s'aplicarà a partir de la setmana entrant, haurà d'evitar aquests retards. "Revisarem allò que ens arriba (...) i al marge del que dicti un jutge sobre la urgència, establirem el nostre propi sistema de prioritats, de manera que hi haurà un doble filtre", ha indicat Saura.

El conseller d'Interior ha explicat que els Mossos reben cada any unes 40.000 propostes de diligències judicials. D'aquestes, un 9% són urgents i s'han de resoldre en un termini màxim de 48 hores, mentre que la resta es desenvolupen en tres o quatre setmanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut