Barcelona

Saura fa valer que ICV no és un soci còmode al govern

El president d'ICV, Joan Saura, ha presentat davant el Consell Nacional de la formació un informe de gestió en què fa autocrítica, però subratlla, davant les veus que demanen que Iniciativa marqui més perfil al govern, que "no és precisament un soci còmode". L'òrgan del partit ha avalat l'informe per 108 vots a favor i només dues abstencions. En el document, Saura admet que hi va haver "errors i insuficiències en la gestió de la crisi per part del Departament de Medi Ambient, especialment pel que fa a la comunicació". Per això, amb la mirada posada al futur, fa una crida a "prestar especial atenció a la mediació i el diàleg davant qualsevol mena de conflicte territorial".

Actualitzat
Saura destaca que la formació ha guanyat pes i incidència en la política catalana des del congrés anterior, i sosté que Iniciativa passa per "una crisi de creixement", però que té un gran potencial per rellançar el seu projecte. També fa un balanç positiu del cicle electoral i de la coalició electoral amb EUiA, i reivindica els èxits d'ICV al govern.

"Sense ICV -diu- ja s'hauria optat per una política d'infraestructures basada només en el vehicle privat, la política d'habitatge seria molt més feble, s'hauria eliminat l'impost de successions, s'hauria optat pels transvasaments d'aigua i ningú hauria plantejat que la llei d'educació garantís la igualtat real de centres".

En una altra part del document, Saura sosté que "la defensa d'una majoria política plural d'esquerres és un dels principals capitals polítics del partit", però alerta contra les "pressions" per configurar un govern "sociovergent".

Saura recorda que ICV, pels seus 12 diputats, no sempre pot "imposar" les seves posicions al govern, i es refereix als assumptes que separen ICV del PSC, com el Pla d'infraestructures o bé la llei d'educació, per comentar que "no estan definitivament guanyades ni tampoc perdudes".

Pel que fa a la línia de molt alta tensió, assegura que l'acord entre França i Espanya és una cosa negativa, però que ICV continua oposant-se a aquesta infraestructura, i per responsabilitat intentarà "reduir-ne al màxim l'impacte ambiental".

El president d'ICV ha aconseguit l'aprovació d'aquest informe de gestió només unes setmanes abans que tingui lloc la novena assamblea de la formació. Sectors crítics d'ICV han advertit Joan Saura que en aquesta reunió tindrà les coses més difícils.
Anar al contingut