Madrid / Barcelona

Saura diu que un dels albanokosovars detinguts podria haver col·laborat en l'assalt a la família Tous

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha afirmat que hi ha "indicis" que un dels quatre detinguts a Catalunya en l'operació contra una banda de lladres albanokosovars pot haver assenyalat la casa de la família Tous com un dels objectius dels seus robatoris. En concret seria un dels tres detinguts al barri de la Barceloneta. "Això cal investigar-ho -ha matisat Saura- perquè no n'hi ha proves". Segons ha explicat el director de la policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, a la xarxa desarticulada se li atribueixen un mínim de 150 assalts a habitatges, bancs i naus industrials. Mesquida no s'ha volgut pronunciar sobre la possible implicació d'algun detingut en l'assalt a la família Tous.

Actualitzat

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha confirmat que a Catalunya s'han detingut quatre persones, tres al barri de la Barceloneta de Barcelona, concretament al carrer Comte de Santa Clara, i una a Blanes, tot i que ha indicat que "la investigació continua oberta", i per aquesta raó "cal veure en les pròximes hores els elements reals" de tots aquests indicis. 

El director de la policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, ha assegurat que els 38 detinguts formaven part de la banda, menys una persona que comprava objectes robats. Mesquida ha afegit que es tracta d'una de les operacions més grans fetes a Europa contra aquest tipus de bandes.

Segons els responsables policials es tractava d'una banda amb molta mobilitat, que tenia informants repartits pel territori que els avisaven de possibles objectius. Amagaven el material robat i les eines en amagatalls al mig del bosc.

El grup, que ha actuat en nou comunitats diferents, intentava primer informar-se bé de quan els propietaris o inquilins havien abandonat els edificis per no haver d'utilitzar la força. Aleshores feien un forat al sostre o entraven per alguna porta o finestra després de desconnectar l'alarma des de l'exterior. Entre els estris que utilitzaven hi havia inhibidors de freqüència per evitar que les alarmes actuessin. Els objectes robats es venien indistintament a Espanya o a l'exterior.

La banda estava molt estructurada amb grups i subgrups amb líders que donaven comptes als caps, detinguts a Madrid i València. Els detinguts estan acusats dels delictes d'associació il·lícita, robatori amb força, possessió il·lícita d'armes, falsedat documental, recaptació i estada il·legal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut