Barcelona

Saura demana a Ernest Benach que expliqui les seves "despeses ofensives"

Les despeses del president del Parlament, Ernest Benach, aixequen polèmica. El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, vol una explicació després que diversos diaris publiquessin que el polític s'hauria gastat 110.000 euros en un nou cotxe oficial i que encara hauria afegit 20.000 euros més en accessoris. Saura ha afirmat a RAC1 que es tracta d'unes "despeses ofensives" i que espera que Benach doni explicacions públiques d'aquesta actuació. El conseller recorda que no s'acostumen a obrir comissions d'investigació en cas de membres de la mesa però que es podria arribar a fer.

Actualitzat
El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha demanat al president del Parlament, Ernest Benach, que doni explicacions per les despeses del seu càrrec. Segons pública el diari "La Vanguardia", el polític hauria invertit 9.276 euros en extres per al seu vehicle oficial. Abans, el diari "ABC" ja havia destapat que Benach s'hauria gastat 110.000 euros en el cotxe i 20.000 més per afegir-li extres com un televisor, un reposapeus i una taula de treball al seu Audi A-8.

Saura ha afirmat en una entrevista a RAC1 que si és cert que Benach s'ha gastat aquesta quantitat hauria de donar explicacions. El conseller, sempre parlant segons aquestes informacions, ha condemnat la despesa perquè creu que "ofèn" en un context de crisi com l'actual. Saura l'ha qualificat d'excessiva i ha instat Benach a "reconsiderar" aquests dispendis.

El líder ecosocialista ha reconegut que es podria obrir una comissió d'investigació però ha explicat que "no s'acostuma a obrir en cas de membres de la mesa". Per això ha reiterat que "el que ha de fer Benach és explicar si això és veritat o no".
Anar al contingut