Barcelona

Saura anuncia que no repetirà com a diputat al Parlament

El president d'ICV, Joan Saura, ha anunciat en una carta dirigida a la militància de la formació ecosocialista que no formarà part de la candidatura d'ICV-EUiA a les eleccions autonòmiques i, per tant, no repetirà com a diputat al Parlament. D'aquesta manera, el conseller d'Interior ha revelat una de les principals incògnites de la candidatura ecosocialista a la Generalitat, que en aquesta ocasió encapçalarà el secretari general d'ICV, Joan Herrera. Encara que Herrera va deixar l'elecció d'estar a la llista en mans de Saura, el sentiment general a la direcció d'Iniciativa era que el conseller, que ja va cedir la candidatura a la presidència de la Generalitat al diputat d'ICV al Congrés, també optaria per deixar pas a la llista, com així ha estat.

Actualitzat
Dirigents d'ICV recorden que Saura continuarà sent president de la formació, però admeten que la seva renúncia a ser diputat dóna lloc a pensar que de mica en mica s'anirà retirant de la primera línia política després d'una legislatura al capdavant d'Interior en la qual ha estat sotmès a moltes pressions.

Tot i així, també apunten que Saura, que ha portat Iniciativa al govern català, ha de continuar tenint un paper rellevant en la formació, ostenti la responsabilitat que ostenti en el futur.

Carta de Saura a la militància (pdf)
Anar al contingut