Saül Gordillo, en una imatge del 2018
Saül Gordillo, en una imatge del 2018 (ACN/Pere Francesch)

Saül Gordillo, denunciat per agressió sexual a una periodista del mitjà que dirigeix

Una treballadora del digital Principal, que té 23 anys, l'acusa d'haver-li fet tocaments

Actualitzat

El director del digital Principal, Saül Gordillo, ha estat denunciat per una treballadora del mateix mitjà per un delicte d'agressió sexual, segons ha avançat el diari Ara i ha pogut confirmar TV3. Gordillo ha declarat aquest dijous davant els Mossos com a investigat.

Els fets haurien passat l'1 de desembre a la Sala Apolo després del sopar d'empresa.

Gordillo, de 50 anys, hauria agredit la periodista, de 23 anys, mentre demanaven una copa, i li hauria fet tocaments.

La noia, amb un atac d'ansietat, va comentar-ho amb els companys i se'n va anar a casa. L'endemà, va anar al CAP i, finalment, va denunciar Gordillo aquest dimarts davant dels Mossos d'Esquadra.

A la denúncia es demanen les imatges de les càmeres de seguretat de l'interior de la sala per poder confirmar els fets.

L'advocada de la periodista, Noemí Martí Roig, ha assegurat que "hi ha un agreujant de superioritat".

"No ha sigut entre dos iguals, sinó que ha sigut per part del superior jeràrquic on, a més, hi ha una diferència d'edat molt considerable, que va fer que ella, quan va patir els fets es quedés totalment paralitzada i en xoc."


Per la seva banda, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha dit a través de Twitter que això "no va de sexe, va de poder" i que "s'ha acabat la impunitat".

Verge expressa tot el suport a la denunciant i demana "que s'aixequin les catifes i aflorin tots els #MeToo", a més d'oferir els serveis del departament a la dona afectada i encoratjar les altres potencials víctimes a trencar el silenci.

Gordillo és exdirector de l'Agència Catalana de Notícies, excap de continguts digitals d'El Periódico, i exdirector de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals de la CCMA.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut