L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, en una imatge d'arxiu (ACN)
L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, en una imatge d'arxiu (ACN)

Satisfacció entre els alcaldes per l'arxivament del cas dels sobresous a l'FMC

Primeres reaccions a la decisió de l'Audiència de Barcelona d'arxivar la peça del "cas Mercuri" contra una quarantena d'alcaldes que presumptament havien cobrat sobresous encoberts en forma de dietes

Actualitzat

Primeres reaccions a la decisió de l'Audiència de Barcelona d'arxivar la peça del "cas Mercuri" contra una quarantena d'alcaldes que presumptament havien cobrat sobresous encoberts en forma de dietes de la Federació Catalana de Municipis (FMC).

En un comunicat, el president de l'FMC, Xavier Amor, ha destacat que "la sentència és contundent i que queda demostrat que no s'ha comès cap irregularitat". Amor, alcalde de Pineda de Mar, ha afegit que cal "restablir l'honorabilitat i la innocència de tots els càrrecs públics imputats que s'han vist afectats per aquest procés". Amor també ha defensat que la federació ha de continuar sent "un referent per a l'administració local, treballant al costat dels municipis amb transparència i proximitat".

 

Convergència i Unió (CiU) ha celebrat en un comunicat que s'hagi desimputat tots els alcaldes i ha recordat que els alcaldes i alcaldesses convergents de Mataró, Sant Quirze del Vallès, Matadepera i Riudecanyes "havien insistit en la seva innocència i rigor en l'exercici de les seves responsabilitats".

Un d'aquests alcaldes de CiU, el mataroní Joan Mora, ha dit a Catalunya Ràdio que "sempre vam estar molt tranquils que aquest sobreseïment que ha passat ara, acabaria passant".

El seu predecessor a l'alcaldia, el socialista Joan Antoni Baron, també ha reaccionat afirmant que s'havia "ratificat judicialment" el seu convenciment "que les coses s'havien fet correctament."

D'altra banda, l'alcalde de Cornellà, el socialista Antonio Balmón, també ha mostrat la seva satisfacció per la decisió judicial i ha assegurat que "tots sabíem que s'estava fent un tractament inadequat de l'FMC com a ens i que tot el que s'estava dient era mentida". Balmón, imputat la setmana passada per aquest cas, ha lamentat "la situació per la qual han hagut de passar moltes persones imputades, com jo mateix, que ni he cobrat dietes ni he rebut cap rellotge". De fet, ha dit que estava "molest i cabrejat" per aquest cas.

L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José (ICV-EUiA), ha indicat que "és una satisfacció molt gran que la justícia doni definitivament la raó als alcaldes i alcaldesses" i ha demanat que "tots els qui m'han desqualificat públicament per la imputació que avui es tanca rectifiquin també públicament". En un comunicat penjat a la seva pàgina de Facebook, ha recordat que els alcaldes imputats han hagut de passar per una situació "innecessària i injusta" i ha donat les gràcies "a la immensa majoria de gent que m'ha fet arribar el seu suport".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut