Sarrià de Ter també vetarà la seva assistència als actes organitzats per la Casa Reial i els cossos de seguretat de l'Estat

ACN Sarrià de Ter.-L'equip de govern de Sarrià de Ter (Gironès) portarà al proper ple una moció per aprovar que cap representant municipal assisteixi "a títol institucional" a cap acte que organitzi la Casa Reial i els cossos de seguretat de l'Estat. L'acord va en la línia del que aquest dimecres va anunciar l'Ajuntament de Girona, que ha vetat la seva presència als actes municipals i tampoc assistirà als que ells organitzin. El document, com ja estan fent altres municipis, també proposa declarar persona non grata al delegat del govern espanyol, Enric Millo, i reclamar a les autoritat espanyoles que "demanin perdó pels danys als drets humans i materials infligits" durant l'1-O.

La moció, que s'abordarà a la sessió ordinària prevista per finals de mes, també vol mostrar la seva "solidaritat amb tots els ciutadans de Catalunya ferits i reprimits per les brutals càrregues policials de l'1-O". Especialment, remarca l'escrit, "als veïns de Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter afectats pels fets ocorreguts al pavelló municipal". D'altra banda, denuncia els actes vandàlics que han patit diversos municipis per "part d'aquells que no toleren les mobilitzacions a favor dels drets fonamentals, la democràcia i la dignitat".

Anar al contingut