El president francès, Nicolas Sarkozy
El president francès, Nicolas Sarkozy
París

Sarkozy suggereix que Luxemburg, país de la comissària Reding, rebi gitanos

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha suggerit que Luxemburg, país de la comissària europea Viviane Reding, que ha criticat les expulsions de gitanos des de França, rebi membres d'aquesta ètnia al seu territori. Sarkozy ha fet aquest comentari durant una reunió amb senadors del seu partit després que el palau de l'Elisi ha considerat "inacceptables" les crítiques de la comissària europea de Justícia, Viviane Reding.

Actualitzat
Segons la televisió TF1, que cita el senador Bruno Sido, el president francès "ha dit que la nostra política és la bona i que el que és escandalós és que Europa es manifesti així sobre el que fa França". "Ha dit que únicament s'apliquen els reglaments europeus, les lleis franceses i que no hi ha res a retreure a França en la matèria, però que si els luxemburguesos els volguessin rebre, no hi hauria problema", en al·lusió als gitanos.

La revelació sobre el que ha dit Sarkozy en aquesta reunió amb membres del seu partit s'ha conegut després que el palau de l'Elisi ha considerat "inacceptables" les crítiques de la comissària europea de Justícia, Viviane Reding, a les expulsions de gitanos des de França. La comissària luxemburguesa va ser molt dura amb aquestes expulsions de gitanos i les va comparar implícitament amb la deportació de jueus durant la Segona Guerra Mundial.
Anar al contingut