París

Sarkozy subratlla l'excel·lent col·laboració francoespanyola contra ETA

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha assegurat que la detenció de Mikel Garikoitz Aspiazu, àlies "Txeroki", prova "l'excel·lent col·laboració entre França i Espanya en la lluita contra el terrorisme basc". Sarkozy ha subratllat que l'arrest de l'etarra mostra "un cop més el fort compromís dels serveis de la policia i la gendarmeria francesa" en la lluita contra ETA. Per això, el president francès ha felicitat "el conjunt de les forces de policia que han detingut durant la nit als Alts Pirineus el presumpte cap de l'aparell militar d'ETA".

Actualitzat
Sarkozy ha assegurat que Txeroki és sospitós de ser l'autor de la mort de dos guàrdies civils espanyols a Capbreton, al sud-oest de França, el passat 1 de desembre.

El presumpte cap de l'aparell militar d'ETA, de 35 anys, va ser arrestat al costat d'una dona en una casa de la localitat de Cauterets, a prop de Lourdes, al sud-oest de França.

La ministra de l'Interior francesa, Michèle Alliot-Marie, ha confirmat aquesta matinada la notícia de la detenció, ha felicitat els agents i ha destacat la bona col·laboració francoespanyola en matèria de lluita antiterrorista.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut