Beirut

Sarkozy insta Síria a convèncer Hamas de deixar les armes i creu que la pau és possible

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha demanat al seu homòleg sirià Bashar al-Assad que convenci Hamas de deixar de bombardejar Israel, pas primordial per a una treva a la Franja de Gaza. I és que aquest país és un dels que pot exercir més influència sobre aquesta milícia. Mentrestant, sobre el terreny, continuen els combats entre l'exèrcit d'Israel i les milícies de Hamas. Tot i això, Sarkozy ha afirmat que l'acord "no és lluny". El president francès es desplaça ara cap a Egipte per parlar amb el seu homòleg, Hosni Mubarak.

Actualitzat
Nicolas Sarkozy encara la recta final de la seva gira on s'ha reunit amb diferents mandataris per reclamar-los, fins ara sense èxit, l'alto el foc i la pau entre israelians i palestins.

Sarkozy ha passat pel Líban després de trepitjar Síria i abans d'arribar a Egipte. D'aquesta manera, el president francès acaba la gira al Pròxim Orient que en els darrers dies l'ha portat a Cisjordània, Israel i Egipte per tal de demanar un alto el foc a Gaza. 

Sarkozy s'ha reunit amb el seu homòleg sirià, Bashar al-Assad. Des de Damasc, el president francès ha tornat a demanar la pau entre israelians i palestins i ha afegit que "no hi ha cap solució militar" per a la Franja de Gaza.

Sarkozy també ha demanat al president sirià que ajudi "a convèncer Hamas per escollir la veu de la raó". I és que Damasc és un territori clau, ja que és on estan exiliats la majoria de líders de Hamas. Durant la seva compareixença, Sarkozy ha mantingut l'equidistància i ha reclamat tant la fi dels atacs de l'exèrcit israelià com del llançament de coets per part de Hamas.
Anar al contingut