Madrid

Sarkozy insisteix que ETA és "una qüestió espanyola" i expressa confiança

L'inici del diàleg amb ETA anunciat per Zapatero ha marcat del tot la reunió que el president espanyol ha tingut avui a la Moncloa amb el ministre de l'Interior francès, Nicolas Sarkozy. I més tenint en compte que França és una gran aliada d'Espanya en la lluita contra el terrorisme. Sarkozy ha ofert a Zapatero el suport del seu govern, però ha recordat que ETA és una qüestió espanyola.

Actualitzat
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha rebut aquest matí al Palau de la Moncloa el ministre de l'Interior francès, Nicolas Sarkozy. El ministre francès ha explicat que, durant gairebé dues hores, el president espanyol li ha explicat molt detalladament l'actual situació del procés de pau al País Basc. Sarkozy no ha volgut valorar la petició de Batasuna perquè l'estat francès s'involucri en el procés, i ha deixat molt clar que el conflicte és de competència exclusiva del govern espanyol.

"La qüestió d'ETA és una qüestió espanyola", ha recalcat el ministre francès fins a quatre vegades. Amb tot, ha reconegut que és un tema que "no pot deixar d'interessar i concernir" el govern francès. Així, ha recordat la col·laboració del seu executiu tant amb el govern d'Aznar com ara amb el de Zapatero. Per Sarkozy, es tracta d'"un tema d'estat" que reclama "una gran confiança" entre tots dos països.

El ministre ha acceptat només dues preguntes, una de les quals deia si ell i Zapatero han parlat del futur dels presos etarres que hi ha a França. Sarkozy s'ha limitat a dir que d'aquest tema, no en vol parlar. Sobre el trasllat de la pressió d'ETA i l'esquerra abertzale a França si a Espanya cessa la violència i s'arriben a acords polítics, el titular francès d'Interior ha reiterat el respecte de França "al que faci el govern espanyol per resoldre el tema".

Ahir, Sarkozy es va reunir amb el seu homòleg espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba. L'enviat francès ha assegurat que tant Zapatero com Rubalcaba li han assegurat que continuaran informant-lo "regularment".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut