Brussel·les

Sarkozy confirma l'arribada al Líban dels dos periodistes francesos atrapats a Síria

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha confirmat que els dos periodistes francesos que estaven atrapats a la ciutat siriana de Homs han arribat al Líban. Segons la cadena francesa BFM TV, William Daniels i Edith Bouvier es troben bé i en les pròximes hores podrien ser repatriats. En declaracions als mitjans de comunicació, Sarkozy ha explicat que l'operació d'evacuació ha estat molt "delicada" i que els dos periodistes estan en un lloc segur acompanyats d'un metge.

RedaccióActualitzat
Segons diverses informacions de mitjans francesos, un avió medicalitzat està preparat per si fos necessari. El ministre d'Afers Estrangers, Alain Juppé, ha assegurat en un comunicat que l'ambaixada francesa a Beirut s'ha fet càrrec dels dos periodistes i i que "està tot a punt perquè la repatriació es faci com més aviat millor". "En el meu nom i en el de tot el govern francès agraeixo a tots els que han fet possible aquest desellaç, posant sovint la seva vida en perill".

Edith Bouvier treballava a Síria com a reportera del diari francès "Le Figaro" i es va fer ferides de gravetat en una cama en un bombardeig el 22 de febrer passat contra un edifici que feia de centre de premsa. El fotògraf independent William Daniels va resultar-ne il·lès. En aquest mateix atac van morir dos periodistes: la nord-americana Marie Colvin, que treballava per al rotatiu britànic "The Sunday Times" i el fotògraf francès Rémi Ochlik, que col·laborava amb la revista "Paris Match".

Continua l'ofensiva de l'exèrcit sirià

Les tropes de Bashar al-Assad han pres el control del barri de Baba Amro, bastió rebel a la ciutat de Homs, després de prop d'un mes de setge i bombardejos continuats. Els guerrillers antigovernamentals han dit que han optat per retirar-se com una opció tàctica. D'altra banda, Damasc ha autoritzat l'entrada a la Mitja Lluna Roja i al Comitè Internacional de la Creu Roja, aquest divendres per socórrer els civils atrapats amb menjar, aigua i medicaments i, alhora, evacuar-ne els ferits.

El Consell de Drets Humans de l'ONU, reunit a Ginebra, ha aprovat un text de condemna dels crims del règim sirià. Només Rússia, la Xina i Cuba hi han votat en contra. El Consell Nacional sirià ha fet una crida a la comunitat internacional per prevenir una eventual massacre a Homs per part de les tropes del règim sirià.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut