París

Sarkozy assegura que no cedirà a les pressions dels vaguistes perquè França necessita les reformes

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha dit que el país necessita les reformes que impulsa i que no pensa cedir ni fer marxa enrere. Tot i això, Sarkozy ha dit que no volia que hi hagués "un vencedor i un vençut" i que està disposat a dialogar fins al final. Per a aquest dimecres està prevista una ronda de negociacions entre govern i sindicats. Aquestes declaracions de Sarkozy són la resposta a la multitudinària mobilització d'aquest dimarts, en què diversos col·lectius del sector públic s'han sumat a la vaga i han omplert els carrers de París en una important manifestació conjunta.

Actualitzat

La protesta dels funcionaris francesos s'ha afegit aquest dimarts a la que des de fa una setmana mantenen els treballadors dels transports públics. La vaga ha estat seguida de forma desigual, depenent dels sectors de la vida pública. A l'ensenyament, el 65% dels funcionaris s'hi han sumat, segons els sindicats.

Durant la mobilització de dimarts a la tarda -que ha reunit set-cents mil manifestants a tot el país-, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha reiterat la necessitat de les reformes. En una al·locució davant l'Associació d'Alcaldes de França s'ha adreçat als sindicats dient-los que "cal saber acabar una vaga quan s'obre el temps de la negociació", en referència a les primeres reunions entre el govern i els sindicats previstes per a aquest dimecres.

Segons ha dit el president francès, "cadascú s'ha de preguntar sobre la continuïtat d'una vaga que ja ha costat prou cara als usuaris, que no han de ser presos com a ostatges d'un conflicte que no els afecta" i que ha acabat "exasperant-los". Per Sarkozy, cal rebutjar que "una petita minoria" vulgui imposar la seva voluntat a la majoria, tant a les empreses públiques com a les universitats. En aquest sentit, ha deixat clar que "la democràcia i l'ordre públic els faré respectar senzillament perquè és la meva obligació".

Anar al contingut