Sarah McBride, primera senadora transgènere dels Estats Units
La demòcrata i activista trangènere Sarah McBride fent campanya a Delaware (Twitter Sarah McBride )

Sarah McBride, primera senadora transgènere dels Estats Units

L'activista LGTBIQ+ de 30 anys ha estat escollida a l'estat de Delaware pel Partit Demòcrata

Actualitzat

La demòcrata Sarah McBride es converteix en la primera senadora trangènere dels Estats Units. Escollida en aquesta nit electoral a l'estat de Delaware, aquesta activista pels drets LGTBIQ+ ha fet història.

Tot i que altres persones transgènere ja han ocupat càrrecs estatals, és el primer cop que una dona trans ocupa un lloc al Senat.


McBride, després d'agrair la victòria als seus votants, ha afegit: "Espero que aquesta nit mostri a un nen LGBTIQ+ que la nostra democràcia també és prou gran per a ells."

Aquest dimarts els votants dels Estats Units han anat a les urnes en unes eleccions generals que inclouen la renovació de 35 dels 100 escons del Senat dels Estats Units. En total, hi ha més de 500 candidats LGTBiQ+ que competeixen en aquestes elecciones en diferents nivells, i McBride ha estat la primera escollida al Senat.

La demòcrata Sarah McBride ha estat escollida senadora estatal per Delaware (Sarah McBride/Wikimedia Commons)

McBride, de 30 anys, ja va ser la primera persona trans que va parlar a la convenció nacional d'un dels grans partits dels Estats Units -el Demòcrata-, on va intervenir com a secretaria de premsa nacional de la Campanya pels Drets Humans.

ARXIVAT A:
Eleccions Estats Units
Anar al contingut