Plaques solars
Plaques solars
Madrid

S'aprova un decret per impulsar l'autoconsum energètic sense posar en risc la seguretat del sistema elèctric

El decret aprovat es refereix a les plaques solars fotovoltaiques, les que generen electricitat, no pas a les plaques solars tèrmiques, que són les que serveixen per escalfar aigua

RedaccióActualitzat

Amb dos anys de retard i després de molts esborranys, s'ha regulat l'autoconsum energètic. El govern espanyol n'ha aprovat un drecret que vol impulsar les renovables sense posar en risc la seguretat del sistema elèctric.

El decret aprovat es refereix a les plaques solars fotovoltaiques, les que generen electricitat. No pas a les plaques solars tèrmiques, que són les que serveixen per escalfar aigua.

La nova regulació diu que les instal.lacions d'autoconsum amb fotovoltaiques han de contribuir a pagar els costos del sistema si estan connectades a la xarxa elèctrica. I això suposa la immensa majoria de casos.

No hauran de pagar els petits consumidors amb una potència màxima contractada de 10 quilowatts o els consumidors de les illes.

Jordi Serrano, de l'associació SEBA, que representa consumidors de plaques fotovoltaiques admet que la regulació suposa un impuls per al sector de les fotovoltaiques, però alhora critica que el govern obligui a pagar per l'autoconsum, i ho atribueix a la pressió de les companyies elèctriques.    

Serrano creu que els peatges i costos que els autoconsumidors hauran de pagar no suposaran un agument significatiu de la factura. Apunta també que el decret prohibeix les instal.lacions d'autoconsum compartit, per donar electricitat, per exemple, a tot el veïnat d'un edifici.

Anar al contingut