Anul·len el judici d'un dels detinguts per les protestes contra la sentència de l'1-O
Una de les Marxes de la Llibertat postsentència

S'anul·la el primer judici pels aldarulls postsentència i ordenen noves proves

L'acusat, que porta quatre mesos en presó preventiva, l'havien de jutjar aquest dijous

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha decidit anul·lar el primer judici a un detingut per les manifestacions posteriors a la sentència de l'1-O. Es tracta d'un home nord-americà, en presó des de fa quatre mesos, arrestat el matí en què arribaven a Barcelona les Marxes de la Llibertat.

El judici a Charles l'havien de fer aquest dijous. La Fiscalia li demanava sis anys de presó per delictes de danys i desordres públics. Ara, l'Audiència de Barcelona dona la raó a la seva defensa i obliga a la pràctica de noves proves, com la declaració dels agents que van detenir-lo.

El Charles el van detenir en un context sense aldarulls, el matí en què les Marxes de la Llibertat arribaven a Barcelona. A la motxilla li van trobar un suposat material inflamable que en realitat era un blanquejador dental.

El seu advocat, David Aranda, ho denunciava:

"Anaven caient els indicis que hi havia i, malgrat que ho vam exposar a l'Audiència, se'ns va dir que era necessari mantenir-lo a la presó, a causa de la petició elevada de pena del fiscal, fins a la celebració del judici."

 

Manifestants amb estelades durant una de les marxes de protesta

 

Sis empresonats quatre mesos després

Durant els incidents a les manifestacions de fa quatre mesos, una cinquantena dels detinguts van estar en presó preventiva, i, a més del Charles, cinc més continuen empresonats.

El jutjat parla de falta d'arrelament per mantenir-los tancats, una qüestió que molts consideren discriminatòria. Els seus advocats també parlen de decisió judicial desproporcionada.

Fins passades dues setmanes no hi va haver la primera sortida de la presó d'un dels arrestats per les manifestacions postsentència. Les audiències provincials rectificaven les decisions dels jutges d'instrucció i, a poc a poc, el degoteig de detinguts que alliberaven era constant.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut