Santiago Posteguillo guanya el Planeta amb "Yo, Julia"

Ayanta Barilli, amb "Un mar violeta oscuro", ha estat la finalista

Actualitzat

La novel·la "Yo, Julia", de l'escriptor valencià Santiago Posteguillo, s'ha emportat el Premi Planeta d'aquest 2018. L'obra guanyadora, una novel·la històrica que narra l'ascens fulgurant d'una dona en un món d'homes, s'endurà els 601.000 euros amb què està dotat el Planeta. En aquest món masculí, la protagonista maniobrarà per aconseguir els seus objectius.

Posteguillo ha ocultat el seu nom amb el pseudònim de James Sussex i el títol fictici de la seva obra era "El ascenso".

Ayanta Barilli, amb "Un mar violeta oscuro", ha estat la finalista del guardó. L'obra finalista explica la història de lluita, superació i supervivència de tres generacions de dones d'una mateixa família, a les quals una figura masculina aboca a la bogeria. A la novel·la, la narradora intenta comprendre el seu passat per reconciliar-se amb el present.
 


El jurat estava format per Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora d'Editorial Planeta, que s'ha incorporat com a secretària del jurat en substitució d'Emili Rosales.

Any amb rècord de participació

En la 67a edició del premi s'ha batut un nou rècord de participació, ja que s'hi han presentat 642 novel·les. I deu han estat finalistes originals.

El feminisme ha estat un argument de pes entre les deu novel·les finalistes. Tant en la temàtica, que pot parlar de la violència masclista, l'empoderament de les dones o el significat de ser mare, com en la veu narrativa o de les protagonistes.

El president del Grup Planeta, José Creuheras, ha reclamat un pla per protegir i promoure les llibreries i ha exigit a les administracions que actuïn per eliminar la pirateria. L'últim any, Planeta va vendre 100 milions de llibres, mentre que se'n van piratejar 420 milions, segons les seves dades.

Pel que fa al trasllat de la seu social de Barcelona a Madrid, fa un any, no hi haurà canvis.

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut