Santi Vila sortint del Museu de Lleida
Santi Vila sortint del Museu de Lleida

Santi Vila presenta les escriptures de casa seva com a aval per a la fiança del judici de Sixena

Redacció / ACNActualitzat

L'exconseller de Cultura Santi Vila ha hagut de presentar l'escriptura de la seva casa de Figueres per afrontar la fiança de 216.000 euros que li imposa el jutjat d'Osca pel conflicte amb les obres d'art de Sixena.

A Vila se l'acusa d'un delicte de desobediència per haver-se resistit a entregar aquest patrimoni a l'Aragó. L'exconseller havia demanat una pròrroga d'un mes per reunir els diners, però el jutge no l'hi ha concedit.

Vila considera la fiança un "despropòsit", ja que el mateix govern d'Aragó es va retirar de la causa i la Fiscalia només demana entre 4.000 i 5.000 euros de fiança. És l'acusació particular de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena qui demana la quantitat més elevada.

 


Crítiques a la Generalitat i la Caixa de Solidaritat

Vila es queixa de no haver rebut el suport de la Generalitat o de la Caixa de Solidaritat del procés, que ha fet efectiva al Tribunal de Comptes la fiança pendent del cas de l'1 d'octubre.

L'exconseller va demanar inicialment empara econòmica a la Generalitat per fer front a aquesta reclamació i, després de no ser-li concedida, ho va sol·licitar a la Caixa de Solidaritat, d'on tampoc no en va poder aconseguir res.
 

 

ARXIVAT A:
Sixena
Anar al contingut