La Seu d'Urgell

Santi Vila critica al Pirineu la política de "decreixement" i "desinversió" d'Ada Colau a Barcelona

El conseller de Territori reconeix que hi ha hagut un gir electoral cap a l'esquerra, però avisa que cal triar entre el model econòmic de Veneçuela o el de Dinamarca

RedaccióActualitzat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, critica la política de "decreixement" i "desinversió" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Vila ho ha dit en una trobada empresarial a la Seu d'Urgell, davant un auditori molt sensibilitzat per la retirada de la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'hivern del 2026.

Per Santi Vila, el model econòmic que defensa Colau és "immoral" per al 20% d'aturats que té el país i per una població que pateix un sobreendeutament.

Vila ha reconegut que el conjunt de l'electorat de l'estat espanyol i català està en un ''inevitable gir cap a l'esquerra'', però ha avisat que s'ha de triar entre el model econòmic de Veneçuela o el model de Dinamarca. Per Santi Vila, la ciutadania exigeix una regeneració democràtica i una regeneració econòmica.

Vila ha assegurat que la responsabilitat d'un govern és ser previsible i que, per garantir la seguretat jurídica de les empreses, s'ha de fugir d'un govern ''d'ocurrències''. El conseller ha advertit que, davant aquest escenari d'incerteses, ell mantindrà un clar paper de ''rearmament ideològic'' a favor del model de concessions i el model de creixement sostenible.

Vila ha advertit que, vist des d'una perspectiva global, ''és irrellevant que a la península Ibèrica hi hagi tres estats independents'' però en canvi és molt més perillós posar en crisi el model institucional i el model econòmic.

A les mateixa trobada amb empresaris pirinencs, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha assegurat que el Pirineu no renuncia a la candidatura dels Jocs d'hivern i que es reunirà amb Ada Colau per "revertir la decisió precipitada" de retirar la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics.

A la trobada, també hi ha intervingut el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que s'ha mostrat triomfalista davant els empresaris reunits a la Seu d'Urgell. Montoro ha sortit al pas dels rumors sobre el seu possible relleu i ha dit que serà ell qui faci el pròxim pressupost.

En el pla econòmic, ha advertit als nous ajuntaments que no es poden endeutar més del que autoritza la llei i ha dit que les comunitats autònomes disposaran de 10.000 milions d'euros més.

Pel que fa al taló d'Aquil·les de l'economia espanyola, l'atur, Montoro no ha abandonat l'optimisme i ha dit que gràcies a les polítiques del PP, el 2019 es podrà parlar de plena ocupació a Catalunya.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut