Santi Vila, conseller de Cultura

Actualitzat

Santi Vila i Vicente (Granollers, 1973)
@SantiVila
Conseller de Cultura 

Santi Vila és un historiador i polític català que ha estat conseller de Territori i Sosteniblitat des del 2012, substituint Lluís Recoder.

El 1999 va ser regidor de l'Ajuntament de Figueres per CiU i va dirigir l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l'Alt Empordà fins al novembre del 2006. A les eleccions municipals del 2011 es va convertir en el primer alcalde que va obtenir majoria absoluta a la ciutat de Figueres. Va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya a les eleccions del 2006. Posteriorment va ser designat cap de llista de CiU a la circumscripció de Girona en les eleccions al Parlament català de l'any 2010 i va repetir el 2012 en aquesta demarcació,  l'única on CiU no va perdre cap diputat respecte al 2010.

Santi Vila és l'únic conseller que es manté al govern canviant de cartera. Passa de Territori a Cultura, on Ferran Mascarell li ha traspassat la cartera amb plans de futur traçats, com el de museus o el de fotografia.

Vila tindrà el repte de fer-se seu un sector molt castigat per la crisi, l'IVA del 21% i les retallades.

"Sé que arribo a una conselleria que ha fet molta feina i ben feta; a més a més, el teu segell personal ha estat imprescindible i fonamental."

 

L'exalcalde de Figueres, que també ha protagonitzat el traspàs de la cartera de Territori, que dirigirà Josep Rull, però aquest cop a la inversa, és el conseller del govern Mas que més va mantenir els ponts de diàleg amb Madrid. També ha qüestionat la via unilateral del procés sobiranista. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut