Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Sant Joan Despí

Santi Vila anuncia que la llançadora entre el centre de Barcelona i la T1 es licitarà abans d'acabar l'any

El conseller de Territori i Sostenibilitat calcula que l'obra pot estar acabada entre el 2017 i el 2018 i el bitllet costarà uns 6 euros

Redacció Actualitzat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, calcula que abans de Nadal podria quedar tancat l'acord amb el Ministeri de Foment per adjudicar l'obra i l'explotació del servei de la nova llançadora de tren que ha d'unir el Passeig de Gràcia de Barcelona i la T1 de l'aeroport del Prat.

En l'entrevista del diumenge del 3/24, Santi Vila ha explicat que ben aviat es podrà concretar el calendari d'aquesta actuació, que segons els seus càlculs podria entrar en funcionament entre finals del 2017 i inici del 2018. El conseller ha recordat que "només cal la voluntat política" del govern espanyol, perquè el finançament anirà a càrrec dels operadors privats que explotaran el servei i que després recuperaran la inversió cobrant un suplement al bitllet. El preu d'aquest tiquet podria rondar els 6 euros.

Però aquesta no és l'única estratègia per garantir un bon accés de la ciutat de Barcelona a l'aeroport. Paral·lelament, hi haurà el metro de la L9 entre Maria Cristina i l'aeroport, actualment en proves i que entrarà en funcionament el 2016. Aquest servei incorporarà un suplement d'uns 4 euros.

Accessos a ports i carreteres conflictives

El conseller ha fet un balanç agredolç dels accessos al port de Barcelona. Per una banda, ha anunciat que molt aviat, en els pròxims dies, es posarà la primera pedra dels accessos viaris al port, finançats per l'Estat. En canvi, ha lamentat que l'assignatura pendent, també per al port de Tarragona, continuïn sent els accessos ferroviaris.

Vila també ha abordat les infraestructures viàries més conflictives. Per a l'N-240, que en gran part transcorre paral·lela a l'AP-2, n'ha plantejat un desdoblament des de les Borges Blanques fins a Lleida. En paral·lel, proposa aprofitar al màxim l'AP-2, amb una gran bonificació per al vehicle privat.

Pel que fa a l'N-340 al seu pas per Vallirana, Vila ha recordat que justament aquesta setmana Foment ha reprès les obres de la variant, parades des de fa més de 3 anys, però ha remarcat que al govern de la Generalitat no li agrada el traçat previst per a l'N-340 en el futur. Veient que alguna cosa s'ha de fer a curt termini, Vila es planteja regular el pas de camions per aquesta via i aprofitar al màxim l'autopista.

La visita de Rajoy a Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat s'ha referit també a la visita del president Mariano Rajoy aquest cap de setmana a Barcelona. L'ha acusat d'exhibir un "sectarisme insultant" i ha assegurat que és "poc honorable" que Rajoy només vingui a Catalunya per fer actes de partit. El conseller ha lamentat que Rajoy només parli per als militants de la seva formació.

 

VÍDEOS RELACIONATS

ESPECIALS RELACIONATS

Anar al contingut