Catalunya Ràdio

Santi Vidal: "Des del punt de vista del dret internacional, Espanya no és un estat democràtic des del 2010"

El senador per ERC veu "impossible" que es pugui arribar a inhabilitar Forcadell per la votació del full de ruta del procés constituent

Actualitzat

El senador per Esquerra Republicana Santi Vidal considera impossible que es pugui arribar a inhabilitar la presidenta del Parlament per la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", ha advertit que aquesta maniobra no tindria "cobertura legal".

"Com a jurista i com a jutge he de dir que no, que és absolutament inviable i impossible, perquè no hi ha cap cobertura legal perquè això arribés a passar. Ara, el Tribunal Constitucional ens té acostumats a fer coses que, quan tu ho comentes amb col·legues d'altres països, com ho he fet amb els del Tribunal Constitucional d'Alemanya o d'Àustria, et diuen 'com és possible?'"

Vidal ha opinat que "des del punt de vista d'homologació amb el dret internacional, Espanya no és un estat democràtic des del 2010".

"Espanya no és una democràcia i el Tribunal Constitucional no és un tribunal. És una comissió politicojurídica integrada per gent designada a dit pels dos partits majoritaris i pren decisions polítiques, no jurídiques."

El senador independent per ERC també veu impensable, a curt termini, que es pugui arribar a plantejar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. "És un escenari possible però poc probable", ha assegurat.

A més, Vidal creu que la qüestió de confiança al president Puigdemont i els pressupostos pel 2017 han d'anar lligats i ha apostat perquè la CUP comenci a negociar de seguida els comptes amb el govern de Junts pel Sí. De fet, ha defensat que hi hagi "reunions diàries a partir del mes que ve". Vidal ha afegit que li sembla que "aquesta és la intenció de l'actual govern" i s'ha mostrat convençut que hi haurà acord.

El jutge i senador independent pels republicans també ha definit com a "molt assenyada" la nova direcció de la CUP elegida aquest cap de setmana.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut