Roda de premsa del Consell de Ministres (EFE)
Roda de premsa del Consell de Ministres (EFE)

Santamaría: "Un DNI espanyol i pertànyer a la UE els ha permès anar a manifestar-se".

Actualitzat

Primera reacció dels govern espanyol a la manifestació que ha aplegat unes 45.000 persones, segons la policia belga, a Brussel·les. La vicepresidenta de l'executiu de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que respecta el dret de manifestació i que els manifestants exerceixen un dret reconegut a la Unió Europea a la qual critiquen.

"És precisament tenir un DNI espanyol i pertànyer a la UE el que els ha permès anar allà a manifestar-se."

I ha afegit el que ha anomenat una "reflexió política":

"Normalment en campanya els candidats van a demanar el vot als votants. Aquesta vegada sembla que han estat els votants de Puigdemont els que han hagut de visitar-lo a ell, cosa que no deixa de ser molt significativa."

Per la seva banda, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha destacat les bones xifres econòmiques d'Espanya i les ha contraposat a les de Catalunya que, segons ell, són pitjors per la inestabilitat política dels últims mesos.

 

Méndez de Vigo ha parlat de l'augment de l'atur a Catalunya, de la fuga d'empreses i ha assegurat que, amb el 155, la situació canviarà.

Sobre el 21 de desembre, el portaveu ha dit que el govern espanyol té la mà estesa per dialogar sempre i quan l'interlocutor sigui "president de tots els catalans, no d'una part" i mostri la predisposició al diàleg.

Tot això ho ha dit en el Consell de Ministres d'aquest dijous, en el qual també s'ha aprovat el nomenament del nou fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, que substitueix José Manuel Maza, mort sobtadament durant un viatge a l'Argentina.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut