Diada de Santa Úrsula per la "llibertat" amb la millor actuació de la Vella

RedaccióActualitzat

Primer diumenge després del 21 d'octubre, dia de Santa Úrsula. Toca diada castellera, una de les més clàssiques del calendari marcada per la rivalitat entre els Xiquets de Valls. La Vella i la Joves se citen a la plaça del Blat de Valls per viure una jornada d'emoció i, un cop més, de castells de màxima dificultat.

Ha estat una jornada especial, per la situació que viu el país, però també perquè ha estat la millor actuació de la història de la Colla Vella.

L'endemà de l'activació de l'article 155, Valls s'ha omplert de crits de "llibertat". A la plaça, els castellers han aixecat un pilar, des d'on s'han mostrat domassos amb la paraula "llibertat".

Al balcó de l'ajuntament, l'alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat pels consellers Mundó i Turull i els caps de les colles vallenques, ha llegit un manifest contra l'anunci de l'aplicació de l'article 155 i per l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

"Manifestem com a vallencs i catalans la nostra repulsa més enèrgica a l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Que ho senti tothom, ben alt i ben fort. Les idees no s'empresonen. Valls sempre amb la llibertat. I manifestem com a vallencs i catalans el nostre compromís en defensa de les nostres institucions, on resideix la sobirania del nostre poble. Fem pinya amb el país."

 

La Colla Vella ha fet la millor actuació de la seva història. Ha obert plaça carregant el 2 de 8 sense folre.

En segona ronda, després d'unintent, han aconseguit carregar el 4 de 10 amb folre i manilles. És el cinquè cop que el carreguen, només dos cops han pogut descarregar aquest col·lòs.

I per acabar la ronda de castells ha descarregat el 4 de 9 sense folre. A la roda de pilars ha descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles.

La Joves també ha volgut començar amb el 2 de 8 net, però no l'han pogut carregat, tot i que hi han estat molt a prop. Hi ha hagut algun dubte a plaça, però la mateixa colla ha reconegut que ha quedat em intent:


A la repetició, ha descarregat el 3 de 9 amb folre:

En segona ronda han intentat fins a dues vegades el 3 de 9 amb folre i el pilar, però no se n'han sortir. En tercera ronda han carregat el 2 de 8 net.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut