Unes motos equipades amb sistema d'aspiració i neteja mantindran nets els espais públics. (Foto: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet)
Unes motos equipades amb sistema d'aspiració i neteja mantindran nets els espais públics. (Foto: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet)
Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet compra dues motos per aspirar excrements de gos i multarà els propietaris que no les recullin

Santa Coloma de Gramenet adquireix dues motos equipades amb aquest sistema en el marc del pla per combatre aquesta pràctica

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha anunciat les noves mesures per evitar que els excrements dels gossos quedin sense recollir. A partir d'ara s'aplicaran sancions que van dels 1.000 als 5.000 euros, segons ha anunciat. L'augment de les sancions econòmiques és només una petita part de les accions que es duran a terme per combatre aquesta mala pràctica: també s'habilitaran tres solars com a espais d'esbarjo per a gossos i es crearà un servei de recollida de les deposicions en moto.

Les queixes pels excrements són les més importants dels habitants de la ciutat a l'hora d'enumerar les deficiències pel que fa a la neteja dels espais públics. No només això, sinó que, com declara Parlon, la minoria de colomencs que causa problemes per comportament incívic "provoca una despesa addicional per a l'Ajuntament, que paguem entre tots i totes. Cal eliminar aquest incivisme perquè el moment econòmic ja és prou complicat i l'Ajuntament està fent una inversió molt important perquè la ciutat estigui neta".

Entre aquestes inversions hi ha l'adquisició de dues motos equipades amb un sistema d'aspiració i neteja, que recolliran els excrements dels espais públics. El personal que realitzarà aquesta feina prové dels Plans d'Ocupació, és a dir, es tracta de gent que estava a l'atur i que se'ls ha format per fer aquesta feina específica. Les tres zones habilitades per als gossos funcionen com zones verdes, però estan delimitades per tanques i compten amb papereres, bancs i dispensadors de bosses de plàstic per als excrements. Pel que fa a les sancions, puja dels 301 euros mínims d'abans als 1.000 que s'han establert, i arribaran fins als 5.000 en cas de reincidència. La Policia Local també augmentarà la vigilància.

Aquest augment de les sancions segueix el model de Xavier Garcia Albiol a Badalona, que el mes passat va anunciar multes de fins a 900 euros pels propietaris de gossos que no recollissin els excrements de les seves mascotes.

Anar al contingut