Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma celebra un ple tens que al final no debat la recol·locació d'imputats en el "cas Pretòria"

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va celebrar aquest dilluns a la nit un ple tens, el primer després de la publicació del sumari del "cas Pretòria", i amb un punt polèmic que al final va caure de l'ordre del dia: ratificar la recol·locació en el consistori d'imputats en el "cas Pretòria". Assistents a la sessió van cridar contra els regidors i els van acusar de còmplices dels presumptes casos de corrupció. L'oposició, mentrestant, va reclamar una comissió d'investigació local.

Actualitzat
El ple de Santa Coloma de Gramenet tenia previst debatre la ratificació de la recol·locació d'imputats en el "cas Pretòria". Lluís Falcón i Pascual Vela, excàrrecs municipals presumptament vinculats al "cas Pretòria", van ser recol·locats després de ser destituïts, un com a coordinador de projectes d'urbanisme i l'altre com a assessor de l'àrea de servei a les persones.

No van ser els únics que apareixen vinculats al cas; també hi apareix el secretari del consistori, que ahir va defensar la seva innocència, mentre que la interventora del municipi en època de Bartomeu Muñoz, Maite Carol, que va denunciar irregularitats al municipi, va ser acomiadada per l'alcaldessa actual.

Finalment, la ratificació de Falcón i Vela va caure de l'ordre del dia però no va deixar de provocar polèmica. L'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, que substitueix en el càrrec Bartomeu Muñoz, va dir que estudiarien el sumari del cas per si hi ha motius per acomiadar-los. Parlon va afegir que va recol·locar els imputats obligada per la llei, ja que cap d'aquestes persones ha estat condemnada.

Les declaracions de Parlon van irritar les entitats ciutadanes, entre les quals es va tornar a reclamar la dissolució de l'Ajuntament i es van recordar les seves repetides denúncies en el passat contra Bartomeu Muñoz i Luis García. Des de l'oposició, per la seva banda, es va reclamar l'obertura d'una comissió d'investigació local.

Com a contrast d'això, però, al ple es va poder escoltar també una defensa encesa: la del secretari del consistori, que diverses informacions vinculen també al cas.




VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut