Parc de Les Morisques de Sant Quirze del Vallès (Google Maps)

Sant Quirze del Vallès es cola entre les rendes més altes d'Espanya: consulta la llista

A Catalunya, el municipi de més de 20.000 habitants amb més riquesa per cap és Sant Cugat del Vallès

RedaccióActualitzat

Sant Quirze del Vallès ha entrat al rànquing dels municipis amb més de 20.000 habitants més rics de l'estat espanyol.

L'Institut Nacional d'Estadística ha fet públic aquest dijous el llistat d'aquest any d'Indicadors Urbans, un estudi emmarcat dins d'un projecte europeu que recull informació sobre les condicions de vida a 900 de les principals ciutats de la UE. L'estudi fet a l'estat espanyol és sobre 416 municipis i les dades recollides, de l'any 2018.


Sant Cugat lidera el rànquing a Catalunya

El municipi més ric de Catalunya segons aquest estudi és Sant Cugat del Vallès, un dels tres amb la renda per càpita més alta de l'estat espanyol. 

Matadepera, la població més rica d'Espanya l'any passat segons l'Agència Tributària no entra al rànquing, perquè no arriba als deu mil habitants. Tampoc Avinyonet del Penedès, un poble de 1.600 habitants de l'Alt Penedès, que s'hi va colar fa dos anys per sorpresa, darrere Pozuelo de Alarcón, pel cobrament de dividens d'unes accions d'un dels seus veïns.

Madrid continua sent, de llarg, la comunitat amb més poblacions amb un alt poder adquisitiu. De fet, entre els 10 primers municipis de la llista, 8 són madrilenys i només dos són catalans.

Al capdamunt del rànquing hi ha, un any més, Pozuelo de Alarcón amb una renda mitjana de 28,326 euros per habitant. Al darrere, Boadilla del Monte, amb 21.765 euros per cap i Sant Cugat del Vallès, amb 20.582 euros de renda neta mitjana anual per habitant.

Façana de l'Ajuntament de Pozuelo de Alarcón (Europa Press)

Sant Quirze del Vallès apareix per primer cop al rànquing, en la posició número deu, amb una renda mitjana de 18.163 euros per persona.


Molins de Rei, entre els 10 més rics de Catalunya

Pel què fa estrictament a Catalunya, després de Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès, els municipis més rics són Sitges i Castelldefels, amb poc més 17.000 euros per persona, Barcelona i Vilassar de mar, amb 16.300 euros de mitjana i Esplugues de Llobregat, el Masnou, Sant Joan Despí i Molins de Rei.

Parc Central de Sant Cugat del Vallès (Street View/Google Maps)

 

Per barris, els més rics de Catalunya, segons aquest estudi, estan tots a Barcelona, i són Pedralbes, Sant Gervasi-Galvany, Les Tres Torres i Sant Gervasi-Bonanova, amb rendes anuals mitjandes d'entre 33.500 a 27.700 euros per habitant. Cal tenir en compte que l'anàlisi de la renda per barris fet per l'INE només té en compte 17 municipis a tot Espanya, i només dos a Catalunya, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

 

Els barris amb la renda per habitant més alta de l'estat espanyol estan tots a Madrid i són El Viso, Recoletos, Piovera, la Castellana i Nueva España, amb rendes dels. 44.825 als gairebé 36.000 euros.


Les rendes més baixes, a Almeria i Sevilla

Les ciutats més pobres, és a dir, amb menor renda per habitant, van ser dues d'Almeria (Níjar, amb 7.307 euros per persona i Vícar, amb 7.451) i dues de Sevilla, (Los Palacios i Villafranca, amb 7.507 euros per càpita a cadascuna). No hi ha cap municipi català entre els que tenen les rendes més baixes.

Entre els barris més pobres n'hi ha tres a Sevilla, un a Alacant i el barri de Sant Cristóbal de Madrid, amb rendes anuals per habitant d'entre 5.329 i 6.717 euros.


Riquesa, atur i esperança de vida

Pozuelo de Alarcón també és la ciutat amb menor taxa d'atur d'Espanya, seguida de Donosti i Sant Cugat del Vallès i també la que té una major esperança de vida (86,2 anys). Sant Cugat és l'única població catalana entre les 10 amb major esperança de vida, que és de 84,4 anys. Les altres nou són totes poblacions madrilenyes.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut