Sant Pere de Torelló

Sant Pere de Torelló cedirà espais municipals per a la consulta d'autodeterminació

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló cedirà dependències municipals perquè s'hi pugui celebrar "qualsevol mena d'activitat" relacionada amb la consulta d'autodeterminació que s'ha de fer a la localitat el 13 de desembre. A la consulta que es va fer a Arenys de Munt, la primera, una jutge de Barcelona va prohibir a l'Ajuntament donar suport al referèndum. L'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, afirma que ha trobat una "esquerda" a la Constitució que avala aquest suport.

Actualitzat
Fàbrega argumenta que la cessió d'un local s'empara en els principis constitucionals que avalen i protegeixen la llibertat d'expressió, la ideològica, de reunió i de participació en els assumptes públics i de petició individual o col·lectiva.

"Com puc negar als veïns del meu poble la utilització d'unes dependències municipals que, en definitiva, són seves? No em veig amb la facultat ideològica i democràtica de negar-los-ho", ha assegurat l'alcale.

En el cas que aquesta decisió sigui recorreguda, l'Ajuntament defensarà els seus arguments, "basats en els principis constitucionals".

Fàbrega ha detallat que el consistori deixarà dependències municipals per als actes organitzatius previs a la consulta tot i que, segons ha afegit, "no tindria cap problema" per permetre que la votació es fes en un local municipal. De moment, però, els organitzadors no s'ho han plantejat i preveuen fer-la en un espai privat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut