L'alcalde de Sant Joan de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, parla amb algunes de les mestres de l'escola El Roser que han volgut assistir …
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, parla amb algunes de les mestres de l'escola El Roser que han volgut assistir a la roda de premsa convocada per l'equip de govern

Sant Julià de Vilatorta celebra la continuïtat del Roser però demana un "compromís públic" a la fundació que la gestiona

ACN Sant Julià de Vilatorta - L'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, ha valorat positivament l'anunci del Departament d'Educació sobre la continuïtat de l'escola El Roser i la retirada de l'expedient de tancament per part de la Fundació Privada Puig i Cunyer. Tanmateix, Rodríguez creu que és un pas necessari però "no suficient" i demana a la fundació que "demostri amb fets" que no tanquen: "Han d'anar a explicar-se a les famílies com serà el curs que ve perquè cal retornar la confiança". Precisament aquest dijous acaba el període de modificació de les preinscripcions i, per això, "cal actuar ràpid". L'alcalde també ha dit que, si finalment el centre tanca, posarien els fets en coneixement del Protectorat de fundacions, que depèn de Justícia.

El Departament d'Educació va anunciar aquest dimarts en una reunió telemàtica amb les famílies de l'escola El Roser de Sant Julià de Vilatorta que podria continuar oberta el curs que ve. Educació havia instat a la Fundació Puig i Cunyer que es manifestés sobre el cessament definitiu de l'activitat i, finalment, el mateix dimarts els gestors del centre van retirar l'expedient de tancament.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Julià, Joan Carles Rodríguez, ha comparegut aquest dimecres davant dels mitjans de comunicació per valorar aquesta decisió. El batlle s'ha mostrat content amb la decisió però creu que no n'hi ha prou. "La Fundació ha de demostrar amb fets que no tanca i s'ha d'explicar davant de les famílies", ha expressat Rodríguez, que ha afegit: "És necessari que la Fundació Puig i Cunyer faci un pronunciament públic, doni la cara i expliqui quin plantejament tenen per no tancar el curs vinent".

Rodríguez demana que tot això es faci ràpid, tenint en compte que aquest dijous s'acaba el període de modificacions de les preinscripcions. Moltes de les famílies del centre no han arribat a formalitzat cap document de preinscripció amb l'esperança que l'escola es mantingués oberta. De fet, l'alcalde ha avançat que "més d'un 80% de les famílies de l'escola ja han manifestat que si el tancament es reverteix voldrien matricular els seus fills al Roser".

L'alcalde ha posat sobre la taula també un segon escenari, que l'escola finalment no continuï la seva activitat el curs vinent. Si es donés aquesta situació, Rodríguez ha dit que l'Ajuntament posaria en coneixement els fets al Protectorat de fundacions, que depèn del Departament de Justícia. Per ell, l'escola "és viable" i "els patrons de la fundació són els únics responsables de fer-la funcionar".

Anar al contingut