El sector editorial rebrà un impacte fort en el seu compte de resultats si el Sant Jordi no rep el suport esperat

Sant Jordi al Passeig de Gràcia queda suspès, en canvi, el Grec continua

El gremi de llibreters proposa que es continuï celebrant a les llibreries amb parades pròpies davant dels establiments

Actualitzat

Les noves restriccions generen molts interrogants sobre els festivals culturals que estan en marxa, com el Grec o els musicals.

Pel que fa al Sant Jordi alternatiu al del 23 d'abril --que havia de fer-se dijous que ve- s'anul·la la celebració principal, que preveia un centenar de parades al passeig de Gràcia.

Amb aquest nou escenari, la cambra del Llibre i el Gremi de llibreters acaben de decidir suspendre la celebració del Sant Jordi al passeig de Gràcia.

Proposen que el dia del llibre i la Rosa alternatiu es continuï celebrant a les llibreries amb parades pròpies.

 

El 23 d'abril, roses i llibres es van quedar tancats als aparadors. Ara es prepara un Sant Jordi diferent el 23 de juliol (ANC/Mar Vila)
 

Pel que fa a la celebració del festival de teatre Grec, l'ajuntament de Barcelona ha confirmat que es manté. L'alcaldesa Ada Colau ho ha explicat en una roda de premsa per valorar les noves mesures per combatre la pandèmia que ha aprovat la Generalitat.

"El festival Grec compleix totes les mesures. És una de les activitats culturals que es manté. En el sector cultural privat s'ha de poder plantejar que es mantinguin les activitats si es compleixen les mesures"

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ja havia apuntat que al Grec, les distàncies es compleixen i, a més, les mesures de neteja són rigoroses.

El Festival Grec és dels pocs que es fan a Europa. Està previst que els espais es desinfectin diàriament i l'entrada i la sortida del públic es fa de manera esglaonada per mantenir les distàncies.

 

S'han habilitat nous accessos al Teatre Grec per repartir el públic i no hi haurà full de mà ni programa del festival en paper.
 

Sant Jordi perilla

Quant a la celebració del Sant Jordi prevista el 23 de juliol, Budó s'ha mostrat molt més pessimista.

"Estem analitzant el tema -ha explicat-,  però davant les mesures de no fer trobades de més de 10 persones, amb molta probabilitat no es podrà fer.

Inicialment, el sector editorial, llibreter i de la flor treballava perquè s'instal·lessin al carrer un centenar de parades, lluny del miler habitual, i que estiguessin obertes fins a les dotze de la nit per evitar la calor de les hores diürnes.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut