Vista de Sant Feliu de Guíxols
Els germans Anlló tenien en propietat nou hotels, finques, habitatges i apartaments
Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols farà pisos socials a l'Hotel Mediterráneo, rebut en herència

Era patrimoni dels germans Anlló, que van morir sense hereus, i ara la Generalitat l'ha cedit a l'Ajuntament per construir-hi habitatge social

RedaccióActualitzat

L'antic Hotel Mediterráneo, de Sant Feliu de Guíxols, acollirà 10 pisos socials. L'immoble era patrimoni dels germans Anlló, que van morir sense hereus. L'hotel no va trobar comprador i, ara, la Generalitat l'ha cedit a l'Ajuntament amb la condició que s'hi construeixin habitatges socials. La Fundació de l'Asil Surís se'n farà càrrec.

L'hotel, situat al carrer de la Penitència, al centre del municipi, va sortir a subhasta el 2014 a un preu de sortida de 477.000 euros, però ningú va optar a la compra. La Generalitat l'ha decidit ara a la Fundació de l'Asil Surís perquè el gestioni.

La reforma de l'immoble es finançarà amb els diners acumulats de la venda d'altre patrimoni dels germans Anlló, uns fons on ara hi ha 1,8 milions d'euros.

Els germans Joan i Francesc Anlló van morir l'any 2002, sense descendència ni testament, i és la Direcció General de Patrimoni la que en gestiona els béns. Entre aquests, nou hotels, diverses finques, habitatges i aparcaments.

L'hotel, tancat des de fa gairebé 15 anys, està tapiat per evitar ocupacions. L'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha admès que el poble té necessitat d'habitatge social. En l'actualitat, el consistori té llogats cinc pisos per acollir d'urgència famílies necessitades.

Anar al contingut