Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès, entre els municipis més rics: consulta la llista

A la llista de municipis de més de 20.000 habitants amb la renda per habitant anual més alta n'hi ha cinc de catalans entre els 20 primers

Actualitzat

En la llista dels 10 municipis amb la renda per habitant més alta de l'Estat n'hi ha dos de catalans: Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dilluns la llista de municipis de més de 20.000 habitants amb la renda per habitant anual més alta. Entre els 50 primers n'hi ha 14 de catalans.

Sant Cugat del Vallès repeteix com el tercer municipi amb una renda per càpita més alta d'Espanya, amb una renda de 21.122 euros per habitant. Els dos primers del rànquing també són els mateixos de la llista de l'any passat: Pozuelo de Alarcón (26.367 euros) i Boadilla del Monte (21.976 euros).

Pozuelo de Alarcón, habitual líder d'aquest rànquing, té algunes de les urbanitzacions més luxoses de tot l'Estat.

Al municipi hi viuen o hi han viscut en algun moment esportistes com Cristiano Ronaldo o Iker Casillas, cantants com Alejandro Sanz o Miguel Bosé, directors de cinema com el difunt Luis García Berlanga o presidents del govern espanyol com Pedro Sánchez.

Vista aèria de Pozuelo de Alarcón, el municipi amb més renda per habitant de l'estat
Vista aèria de Pozuelo de Alarcón, el municipi amb més renda per habitant de l'Estat (Europa Press)

Les 20 ciutats amb més renda per habitant es concentren a la Comunitat de Madrid, Catalunya i el País Basc.

Sant Quirze del Vallès continua un any més entre els 10 més rics i puja una posició respecte a l'informe de l'any passat: del desè al novè lloc. El municipi vallesà té una renda per càpita de 18.931 euros.

La resta de municipis catalans entre els 50 més rics de l'Estat són Sitges, Vilassar de Mar, Barcelona, el Masnou, Molins de Rei, Castelldefels, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Castellar del Vallès i Girona.

Consulta la llista dels 50 municipis de més de 20.000 habitants amb una renda per càpita més alta:


El fet que la llista només inclogui municipis de més de 20.000 habitants fa que no hi hagi, per exemple, Matadepera, que l'any passat va ser el tercer municipi amb més renda per habitant de l'Estat i fa dos anys el primer, segons dades de l'Agència Tributària, perquè té menys de 10.000 habitants.

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (ACN/María Belmez)

Cap municipi català entre els de menys renda per habitant

Entre els municipis amb menys renda per càpita, no n'hi ha cap de català. Els dos que tenen una renda per habitant inferior són Níjar, amb 7.097 euros per habitant, i Vícar, amb 7.634 euros per habitant; tots dos a la província d'Almeria.

Municipis com aquests tenen una renda per càpita d'una tercera part de la dels que apareixen a la part alta de la llista.

Aquests són els 50 municipis espanyols de més de 20.000 habitants amb una renda per càpita més baixa:


Sant Cugat del Vallès, el municipi català amb més esperança de vida

Les diferències econòmiques repercuteixen, també, en l'esperança de vida. Entre Pozuelo de Alarcón i La Línea de la Concepción, els municipis a cada extrem del rànquing, hi ha una diferència de més de cinc anys: 85,5 per 79,9.

Sant Cugat del Vallès és l'únic municipi català entre els 15 de l'Estat que tenen més esperança de vida, amb 84 anys de mitjana.

Sant Cugat és també la segona ciutat de l'Estat amb menys taxa d'atur, un 6,4%, només superada per Pozuelo de Alarcón (6,2%). Entre els municipis amb menys atur també hi ha Castelldefels (9,1%), Barcelona (9,6%) i Cerdanyola del Vallès (10,2%).

El passeig marítim de Sitges, aquesta Setmana Santa
El passeig marítim de Sitges, el tercer municipi català de més de 20.000 habitants amb la renda per càpita més alta (ACN/Gemma Sánchez)

Pedralbes, el cinquè barri més ric de l'Estat

Si tanquem el focus en els barris i no en les ciutats, Barcelona i Madrid concentren els barris amb més renda per habitant.

El barri barceloní de Pedralbes és el més ric de Catalunya, amb una renda mitjana de 34.522 euros anuals per habitant. En l'àmbit estatal, però, el superen quatre barris de Madrid: El Viso (42.107 euros per habitant), Castellana (37.212), Piovera (36.928 euros) i Recoletos (35.613 euros).

Les Tres Torres i Sant Gervasi-Galvany Oest, amb 33.948 i 31.462 euros per habitant respectivament, són els altres dos barris barcelonins entre els més rics de l'Estat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut