Sant Andreu de Llavaneres

Sant Andreu de Llavaneres posa a prova el vot electrònic en l'elecció de l'ajuntament jove

El vot electrònic cada cop es presenta com una alternativa més viable al vot tradicional. Sant Andreu de Llavaneres ha fet un nou pas en aquest camí en l'elecció de l'ajuntament jove. Aquesta població del Maresme ha decidit que en l'elecció d'aquest organisme es pugui votar en una urna però també per internet. Els comicis han durat tres dies i en sortirà un grup de regidors joves que governaran el municipi durant dotze dies. La Generalitat ha posat especial atenció en l'experiència, que anticipa la prova pilot que es farà l'any 2010 entre 200.000 universitaris que podran votar a les eleccions al Parlament.

Actualitzat
Aquest projecte és pioner a Catalunya. Mitjançant el vot electrònic i el vot en urna dels 625 joves d'entre 14 i 18 anys, s'elegeix un govern municipal juvenil. La població ha estrenat un innovador sistema informàtic desenvolupat per l'empresa Scytl en un procés tutelat per la Generalitat de Catalunya.

Les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per l'any 2010 incorporaran una prova pilot de vot electrònic en què participaran més de 200.000 universitaris. El Departament de Governació de la Generalitat vol amb la prova pilot de vot electrònic augmentar la participació de la gent jove que s'incorpora al cens electoral.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut