Sanitat vol que els sanitaris amb símptomes de coronavirus treballin al cap de 7 dies

Quan es reincorporin hauran de treballar amb mascareta quirúrgica fins a completar els 14 dies de quarantena que es recomana a la població general i evitar el contacte amb pacients immunodeprimits

RedaccióActualitzat

Algunes de les noves recomanacions de la guia d'actuació per al personal sanitari, elaborat i actualitzat pel Ministeri de Sanitat, ha generat molta inquietud.

Per exemple, la que preveu que els professionals que han tingut símptomes de coronavirus, però als quals no s'ha fet el test, es reincorporin a la feina set dies després, sempre que es trobin bé i no tinguin febre, però, en definitiva, sense saber si són portadors del virus.  

Això sí, hauran de treballar amb mascareta quirúrgica fins a completar els 14 dies de quarantena que es recomana a la població general i evitar el contacte amb pacients immunodeprimits.

No és una norma obligatòria, és orientativa, però molts centres ja l'apliquen davant la falta de personal. Diferents consells professionals de tot l'Estat han rebutjat de ple les noves mesures perquè creuen que el risc, tant per als pacients com per al personal, és molt elevat.

Jaume Padrós, president Col·legi de Metges de Barcelona:

"Són normes orientatives, cal individualitzar cas per cas. El que sí que sabem és que la persona que havent estat positiva, si ha manifestat pocs dies i porta diversos dies sense febre, si es troba bé, podria tornar. Això seria l'ideal? No. Però és que fa molt temps que no estem a l'ideal"

Però, sigui com sigui, el protocol és la constatació que no hi ha prou tests ni tan sols per als professionals sanitaris. En el fons d'aquesta recomanació hi ha, també, la falta de material de protecció.

 

 

 

Paola Galbany Estragués, presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona:

"El que caldria és que els professionals no emmalaltissin. La manera de fer-ho és proporcionar material adequat. L'òptim i necessari és que les infermeres es facin el test. Per tant veiem insuficients aquestes mesures que s'han decidit"

Joaquim Segalés, investigador de l'IRTA-CReSA i catedràtic de la UAB:

"El fet d'estar infectat hi ha un risc. Que potser és baix, perquè tenim equips de protecció, efectivament, el risc és baix, però anar a buscar una persona que arrossega malaltia, encara que estigui a les acaballes, és un risc, un risc que no ens hauríem de poder permetre"

Salut confirma que a Catalunya també se segueix el protocol. De fet, diversos hospitals catalans ja estan aplicant les mesures. Mesures extremes per a un virus i un context encara molt desconeguts.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut