Sanitat retira un altre lot de fuet per salmonel·la produït per Embotits Solà
S'ha venut amb la marca Fuet Cabanes i el produeix la mateixa empresa d'Osona origen de l'alerta sanitària de fa uns dies a França
Sanitat retira un altre lot de fuet per salmonel·la produït per Embotits Solà

Sanitat retira un altre lot de fuet per salmonel·la produït per Embotits Solà

S'ha venut amb la marca Fuet Cabanes i el produeix la mateixa empresa d'Osona origen de l'alerta sanitària de fa uns dies a França

Actualitzat
TEMA:
Consum
(Wikimedia Commons/Josep Maria Rosell)

Sanitat ha ordenat retirar del mercat un lot de fuet, comercialitzat amb la marca Fuet Cabanes, per la presència de salmonel·la. L'empresa productora és Embotits Solà, de Gurb. És la mateixa que fa uns dies va veure com les autoritats sanitàries franceses retiraven diversos lots de fuet produït a les instal·lacions osonenques i després es va saber que també s'ha venut a Catalunya

La llista de lots afectats es pot consultar al web d'alertes alimentàries.

Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), Embotits Solà distribueix el producte amb diverses marques comercials: Cabanes, Embotits Solà, La Granja, Calet, Solà i Maó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d'Or, Tapes Pape, Julian Mairal i Reketukas.

El fuet retirat s'ha distribuït a Catalunya i Lituània (Pixabay/Jacqueline Macou) 

 

Amb aquest, són 8 els lots afectats per la contaminació. Els quatre primers es van distribuir principalment a França, però en part també a Catalunya, Aragó, Bèlgica i Andorra.

La setmana passada es van retirar tres lots més, distribuïts a Andalusia, Aragó, illes Canàries, Cantàbria i Madrid. I dos lots més es van comercialitzar a Lituània.

Aquest dimarts, Catalunya, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), ha informat l'AESAN que ha retirat un altre lot del mateix producte, el 20/29-04, distribuït a Catalunya i Lituània.


Cap cas confirmat per ara a Espanya

Fins ara no s'ha confirmat a Espanya cap cas associat amb aquesta alerta sanitària, que va saltar el 4 de setembre a França.

En cas de tenir un d'aquests productes a casa, es recomana no consumir-lo i tornar-lo al punt de venda. En cas que s'hagi ingerit i es tingui algun símptoma compatible amb la salmonel·losi, com vòmits o diarrees amb febre i mal de cap, cal anar a un centre de salut.

ARXIVAT A:
Consum Alimentació
Anar al contingut