Un test d'antígens (EFE/Kike Rincón)

Sanitat regularà per fi la venda de tests d'antígens sense recepta a les farmàcies

La ministra Darias anuncia que el reial decret s'aprovarà en el Consell de Ministres de la setmana que ve

Actualitzat

La setmana que ve. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha posat finalment data a l'arribada a les farmàcies dels testos d'antígens d'autodiagnòstic per detectar la Covid. La setmana que ve el Consell de Ministres aprovarà el reial decret que autoritzarà les farmàcies a vendre'n sense recepta.

Ho ha anunciat la ministra en una compareixença de la Comissió de Sanitat al Congrés dels Diputats per explicar les seves polítiques per controlar la pandèmia. Darias ha assegurat que "cal augmentar la capacitat diagnòstica per identificar de manera més ràpida els casos sospitosos i fins i tot asimptomàtics, com està passant en la població de 12 a 29 anys".

La titular de Sanitat ha afegit que això ajudarà a "controlar de la manera més eficaç possible la progressió de la pandèmia".

Des del Col·legi de Farmacèutics ho reclamaven feia temps, però l'esborrany del reial decret que ha de regular la venda i publicitat d'aquests productes portava al calaix del Ministeri de Sanitat des de principis de maig.

L'escull que ho aturava era la prescripció mèdica, segons havia admès la mateixa ministra, que el passat 8 de juliol va rebre el vistiplau del Consell d'Estat preceptiu per poder aprovar el reial decret.


Autodiagnòstic ràpid

Aquest tipus de tests són similars als d'embaràs, un mètode fàcil, ràpid, còmode de fer a casa i econòmic. Actualment, en algunes farmàcies se'n pot trobar, per un preu que oscil·la entre els 7 i els 15 euros, però el resultat serveix només a títol informatiu.

Hi ha països, en canvi, on ja fa temps que s'ofereixen juntament amb un certificat que n'acredita el resultat i permet, per exemple, viatjar. És el cas d'Alemanya i França.

Alguns experts alerten, però, que els tests d'antígens no són un passaport per fer vida normal. Ho afirmava fa uns dies l'investigador de la Universitat de Leicester i professor de Ciències de la Salut de la UOC, Salvador Macip. "Utilitzem-los bé, per detectar on són els brots, no per anar a un concert", hi afegia.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut