Un centre de vacunació de Dublín
Un centre de vacunació, en una imatge d'arxiu

Sanitat recomana ara que els positius rebin la tercera dosi 5 mesos després d'infectar-se

Als infants no vacunats que hagin passat la covid se'ls administrarà una sola dosi vuit setmanes després de la infecció

RedaccióActualitzat

Canvis en el protocol de vacunació contra la covid per a les persones que s'hagin infectat abans de rebre la dosi de reforç. La Comissió de Salut Pública ha acordat ampliar el termini entre el diagnòstic i les terceres dosis.

Així, en el cas dels adults, Sanitat recomana que s'esperin cinc mesos des de la infecció per vacunar-se, tot i que manté la possibilitat de fer-ho quatre setmanes després.

Ho ha decidit en constatar que tenir la pauta completa i infectar-se de covid fa que les persones "desenvolupin una resposta immune més potent i àmplia" contra altres variants del virus, en comparació a la resposta immune de les persones "que només han tingut la infecció o només han rebut dues dosis."

Pel que fa als infants, especifica que en cas que la infecció es produeixi abans de rebre la vacuna, se'ls administrarà una sola dosi a partir de les vuit setmanes després del diagnòstic.

Si la infecció en persones d'entre 5 i 11 anys es produeix després de la primera dosi, la segona també se'ls posarà passades vuit setmanes des de la infecció.

Sanitat també apunta que les infeccions per òmicron augmenten la resposta de les cèl·lules de memòria o antígens vírics diferents de la proteïna S, si es compara amb el que passava amb les infeccions per la variant delta després de la vacunació. Això, afirma, amplia la immunitat.

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus ÒmicronSalut
Anar al contingut