Sanitat proposarà retardar la segona dosi de Pfizer i Moderna com demanava Catalunya

Per a la vacuna d'AstraZeneca, Sanitat considera que no cal modificar l'interval de 12 setmanes entre les dues dosis

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat proposa retardar l'administració de la segona dosi de la vacuna fins a les vuit setmanes per accelerar la campanya de vacunació i augmentar el nombre de persones que hagin rebut la primera vacuna.

En el marc d'una reunió extraordinària de la Comissió de Salut Pública convocada aquest dimarts, es proposarà posar la segona dosi als 52 dies per als menors de 80 anys --fins ara, era als 21 dies per a Pfizer i als 28 per a Moderna--.

"La separació de les dosis en la pauta de les vacunes d'ARNm (Pfizer i Moderna) permetrà augmentar el nombre de persones protegides amb una primera dosi de vacuna sense retardar gaire la consecució de la pauta completa, que assegura la màxima protecció a mitjà i llarg termini", diu l'esborrany de la sisena actualització de l'estratègia de vacunació, al qual ha tingut accés EFE.

Per a la vacuna d'AstraZeneca, els tècnics de Sanitat consideren que no cal modificar l'interval de 12 setmanes entre les dues dosis. Als més grans de 80 anys, es mantindrà l'interval dels 21 dies.

Els experts esgrimeixen que "un interval ampliat entre dosi dona com a resultat nivells més elevats d'anticossos i més durada de la protecció".

La demanda d'ajornar la segona dosi de la vacuna la va plantejar al Consell Interterritorial la consellera de Salut, Alba Vergés:

"Amb cada segona dosi perdem una nova persona vacunada. En qüestió de pocs dies podríem arribar a un percentatge de població prou important per canviar l'escenari de la pandèmia."

Madrid i Andalusia també ho van sol·licitar, aquesta setmana passada, per augmentar el nombre de població vacunada. El retard de la segona dosi és el model que ha seguit la Gran Bretanya i s'hi han sumat països com França i Itàlia.

A Espanya s'han administrat a dia d'avui 12.330.755 dosis de la vacuna, i 3.328.701 persones han rebut la pauta completa.

Pel que fa a Catalunya, el nombre de persones que han rebut la primera i segona dosi és de 501.375, mentre que la primera s'ha administrat a 1.572.518 persones, un 20% de la població catalana-.
 

Arriben més dosis de Pfizer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que a partir del 26 d'abril s'incrementarà el nombre de dosis que arriben a Espanya de la vacuna de Pfizer i n'arribaran 1,7 milions cada setmana.

Darias ho ha dit aquest dilluns al matí, després d'assistir a la recepció d'1,2 milions de dosis d'aquesta vacuna. La ministra de Sanitat ha afirmat que amb l'increment de dosis de Pfizer a partir de la setmana vinent l'objectiu d'haver vacunat el 70% de la població a finals de l'estiu "està l'abast de la mà".

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut