Madrid

Sanitat inclourà els mestres en els grups de risc que rebran la vacuna de la grip nova

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, i el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, han decidit que el curs escolar no s'endarrerirà per la grip nova. En una trobada en què han volgut donar resposta a les inquietuds sobre com fer front a aquesta malaltia, els dos ministres han destacat, però, que, a més dels nens, també es vacunarà els mestres, ja que estaran en contacte amb un dels grups de més risc, els menors de 15 anys. Sanitat farà recomanacions mentre no arriba la vacuna, però demana que s'actuï amb normalitat.

Actualitzat
Després que aquest dilluns el Ministeri de Sanitat ja establís quins són els grups de risc que rebran la vacuna de la grip nova a la tardor, Trinidad Jiménez proposarà a la Comissió de Salut Pública que hi inclogui els mestres. La decisió s'ha pres per recomanació del ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, que s'ha reunit amb Trinidad Jiménez per preparar l'inici del curs escolar.

La decisió de vacunar els mestres es deu al seu contacte amb els menors de 15 anys, un dels col·lectius que es preveu vacunar perquè se'ls considera població diana. Tal com ha explicat la consellera de Salut a TV3, Marina Geli, aquest terme inclou "població que no té risc personal de més gravetat" però que, vacunant-los, "es mitiga la propagació del virus", per exemple, el personal sanitari i de presons, i els nens, ja que segons ha explicat Geli "són altament propagadors del virus".

El curs no s'endarrerirà

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha afirmat que, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries internacionals i de l'Organització Mundial de la Salut, no es procedirà a endarrerir el curs ni a tancar escoles en cas que hi hagi contagis de la grip nova. A més, ha afegit que fins que es rebi la vacuna, es faran campanyes informatives als centres.

Sanitat també mantindrà sota vigilància i control els alumnes que presentin símptomes de la malaltia. En aquests casos, ha explicat la ministra, seran les comunitats autònomes les que determinaran si l'alumne s'ha de quedar a casa durant set dies, mentre duri el tractament, o si se'l trasllada a un centre hospitalari en cas que hi hagi complicacions.

Així, a banda de mestres i professors, rebran la vacuna contra la grip nova les dones embarassades, els menors de 14 anys i les persones amb patologies cròniques. També el personal sanitari i el de serveis essencials, com ara policies, bombers i funcionaris de presons.

Espanya té la previsió de cobrir un 40% de la població, per això adquirirà 37 milions de dosis de vacuna. Els grups de risc s'acabaran de definir al Consell de Ministres de la Unió Europea, d'aquí a unes setmanes. La consellera de Salut, Marina Geli, ha afegit en una entrevista a "Els matins" de TV3 que la vacuna pot estar disponible entre els mesos d'octubre i desembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut