Control dels Mossos d'Esquadra a la frontera amb França, a l'Aran, el 2 de març

Sanitat imposa una PCR negativa als francesos que arribin per carretera

La mesura s'ha publicat aquest dissabte al BOE i entrarà en vigor dimarts, en plena Setmana Santa

Actualitzat

A partir de dimarts vinent, els viatgers francesos que arribin a Espanya per carretera hauran de presentar una prova PCR negativa feta 72 hores abans.

La mesura, publicada aquest dissabte al BOE, se suma així a l'ordre que ja establia que els ciutadans francesos que viatjaven en avió o vaixell acreditessin una prova negativa. D'aquesta manera, tots els francesos provinents de "zones de risc", viatgin com viatgin, estaran obligats a presentar uns resultats negatius.

Com a zones de risc, s'entén les marcades amb color vermell fosc, vermell, taronja o gris del Centre Europeu per la Prevenció i Control de Malalties.


Les excepcions

En quedem exclosos els menors de sis anys, els camioners, els treballadors transfronterers i els residents en zones frontereres, en un radi de 30 quilòmetres.

La mesura impacta especialment en el sector comercial d'algunes zones com l'Empordà. Per exemple, no es podrà anar des de Perpinyà fins a la Jonquera sense PCR negativa, ja que estan a una distància lleugerament superior als 30 km.


Mesura "urgent i necessària"

El BOE qualifica la mesura d"urgent i necessària" davant la situació epidemiològica del coronavirus. Afegeix que és "proporcional", perquè és "plenament adequada per assolir la finalitat que es persegueix, que és precisament evitar la transmissió del coronavirus i les seves variants al nostre país".

Aquesta mesura arriba a l'inici de les vacances de Setmana Santa i enmig de la polèmica per les festes multitudinàries protagonitzades per francesos, sobretot als carrers de Madrid, on la restauració continua oberta.

La mesura entrarà en vigor tres dies després de la seva publicació i durarà fins que el govern espanyol declari el final de la situació de crisi sanitària per la Covid.

 

Figueres lamenta la "nova trava"

L'ajuntament de Figueres considera que el requisit de portar una PCR negativa per poder entrar per carretera des de França és una "nova trava" pel teixit econòmic i social de la ciutat.

L'alcaldessa de la capital de l'Alt Empordà, Agnès Lladó, es resigna davant del nou requisit, si bé assenyala que "és molt important tenir un bon estiu".

Lladó, això sí, carrega contra el govern espanyol per no haver-los advertit de la mesura ni als ens locals ni tampoc als sectors afectats de l'Alt Empordà.

Un d'aquests sectors és Comerç Figueres, que es mostra "decebut" amb la mesura. El seu president, Frederic Carbó, considera que és un "nou despropòsit" i recorda que el visitant francès és clau per a la ciutat.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus FrançaTurisme
Anar al contingut