Sanitat evita intervenir Madrid després d'una nova reunió sense acord per frenar la Covid

Illa adverteix Ayuso que no descarta més mesures i que "ja anem tard"

RedaccióActualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut en roda de premsa juntament amb el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, després de reunir-se amb el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero.

La reunió entre els dos governs, l'espanyol i el madrileny, tenia com a objectiu provar d'acostar posicions després de tres dies d'acusacions i retrets per la gestió del coronavirus a la Comunitat de Madrid. Però no hi ha hagut acord.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha limitat a repetir que la Comunitat de Madrid no està prenent el control de la pandèmia, "que augmenta cada setmana". Per això, ha defensat que s'apliquin de manera immediata les mesures de restricció de la mobilitat entre municipis i la reducció al 50% de les terrasses dels bars.

Illa assegura que no es descarta haver de prendre altres mesures.

"Venen setmanes molt dures i s'ha d'actuar amb determinació per controlar la pandèmia i doblegar la corba. Si no ho fem, hi haurà mesures més dures les pròximes setmanes."

Illa ha demanat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "que es deixi ajudar i que escolti" després d'assegurar que "ja anem tard".

"Demanem a la presidenta de la Comunitat de Madrid que es deixi ajudar i que escolti les recomanacions que fem. No és una batalla ideològica, és epidemiològica."

Poc després el conseller de Sanitat,  Enrique Ruiz Escudero, ha comparegut per explicar que de moment tot continua igual i que no hi ha motius per tancar Madrid com li demana sanitat.

"La Comunitat de Madrid mai ha plantejat aquesta situació com una batalla ideològica. El que hem demanat és aclarir en el sentit de perquè s'utilitza aquesta dada de 500 casos per 100.000 habitants, quin és el criteri i, sobretot, perquè és un criteri que només s'utilitza per a Madrid."

Escudero ha assegura que no preveuen que es pugui produir una intervenció de la Comunitat per part del govern espanyol perquè "no es dona cap criteri" perquè això passi i que esperen que l'executiu "ni tan sols tingui la temptació" de fer-ho.

Madrid ha anunciat que s'ha reduït el nombre d'ingressats un 66% en una setmana i un 11% a les UCI i la presidenta ha piulat que l'estratègia sanitària funciona.

 

 

Aquest dimarts es tornarà a reunir la comissió de Covid-19 per tractar el tema de les mesures a la comunitat.

L'executiu de Pedro Sánchez vol mesures més contundents que no pas les que fins ara ha adoptat la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Aquest dilluns, han entrat en vigor a Madrid restriccions en vuit regions més, i ja són un milió les persones amb limitacions de mobilitat, un 15 per cent del total de la població.

Es tracta de 45 àrees de Madrid on els veïns només poden sortir, per exemple, per anar a treballar o a estudiar. Són barris perifèrics, de classe treballadora i amb força immigració.

Aquest cap de setmana, la controvertida gestió de la gestió de la pandèmia a Madrid ha tingut com conseqüència una dimissió, la del portaveu del Grup Covid-19. Emilio Bouza, excap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Gregorio Marañón, ha dimitit dos dies després que el nomenessin.

Aquest organisme el van crear el govern espanyol i el de la Comunitat de Madrid per coordinar la gestió per frenar la segona onada del coronavirus a Madrid.

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut