Sanitat demana suspendre els viatges de fi de curs a Mallorca pel brot entre estudiants

Un visitant asimptomàtic podria ser l'origen del brot que ja afecta uns 470 joves de 5 comunitats: Madrid, País Basc, Múrcia, País Valencià i Aragó

Actualitzat

Sanitat desaconsella fer viatges de fi de curs a Mallorca després del brot aparegut i que ha afectat gairebé 470 estudiants de diferents comunitats. Hi ha 2.000 estudiants en quarantena.

El ministeri demana que se suspenguin els viatges d'estudiants a l'illa que encara estiguin pendents perquè "el risc de transmissió en el mateix entorn on s'han produït els casos és alt", segons s'ha acordat aquest dijous en un document d'alertes anomenat "Estratègies de detecció precoç, vigilància i control de la Covid-19".

Sanitat considera "contactes estrets" les persones que han participat o que encara estiguin participant en un viatge de fi de curs a Mallorca.
 

PCR i 10 dies de quarantena

A totes les persones que formin part d'aquests grups quan tornin de Mallorca se'ls farà una prova diagnòstica i hauran de passar 10 dies de quarantena. Si la prova és negativa, es recomana fer-se'n una altra al cap de 24 o 48 hores.

També es recomana fer cribratges a les persones relacionades amb aquests grups de viatge que encara són a l'illa. De moment, la Conselleria de Salut considera que l'origen del brot podria ser un visitant asimptomàtic, ja que no s'han identificat casos relacionats a les Balears, mentre que el Servei d'Epidemiologia manté la vigilància.


470 casos en cincs comunitats

Del brot detectat a Mallorca hi ha més de 470 casos positius entre joves de Madrid, el País Basc, Múrcia, Aragó i el País Valencià, que entre el 12 i el 18 de juny van anar de viatge a Mallorca.

Ja són 5 les comunitats afectades: a Madrid s'han confirmat 320 positius; al País Basc, 49 contagis; a Múrcia hi ha 18 casos; al País Valencià, 32, i ara, a Aragó s'han detectat 10 infectats. De moment, segons el ministeri "tots els casos notificats són lleus, no n'hi ha cap d'hospitalitzat" i es mantenen en quarantena.

També s'investiga si un viatge de fi de curs a Mallorca és l'origen d'uns contagis d'estudiants detectats a Pontevedra.

Els diferents grups en viatge d'estudis s'haurien relacionat entre ells en festes multitudinàries on no s'haurien respectat les mesures de seguretat.

Les diverses comunitats han engegat cribratges per aturar la propagació del brot. De moment no s'han detectat casos secundaris.

ARXIVAT A:
TurismeSalutIlles BalearsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut