Madrid

Sanitat comprarà 5 milions més d'antivirals i planteja la lliure dispensació a les farmàcies

El govern central comprarà 5,4 milions més de tractaments antivirals en píndola per combatre la grip nova, que s'afegiran als 10 milions i mig de dosis de reserva. Ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, envoltada de tots els consellers de salut autonòmics, per demostrar l'elevat grau de consens. Jiménez ha plantejat la possibilitat que si el nivell de "contagi és elevat" es podria permetre "la lliure dispensació" dels antivirals "a les farmàcies".

Actualitzat
A la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, el govern espanyol i les autonomies han pactat uns mateixos criteris d'actuació en cas que creixin les necessitats assistencials amb l'arribada de la tardor. Una de les qüestions més destacades és que en lloc de realitzar-se la prova de la grip individualment, a partir d'ara es desenvoluparà un servei de vigilància epidemiològica.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat que Catalunya està preparada per fer front al a grip nova i que "hi ha alerta però no alarma". Geli ha manifestat la seva "total confiança amb el sistema sanitari català per adequar-se, en qualsevol moment, a les contingències noves que vinguin, ja siguin pel subministrament de vacunes o per disponibilitat d'antivirals". La consellera ha avançat que es duran a terme campanyes per informar la població.

La pròxima reunió dels consellers de salut en el Consell Interterritorial de Salut tindrà lloc a l'agost, quan ja es podran analitzar els casos sorgits a l'hemisferi sud.

Assajos d'una vacuna a Austràlia

Un grup d'investigadors ha començat els assajos clínics de la vacuna contra la grip nova amb voluntaris a Austràlia. El medicament s'ha aplicat a 240 persones i els primers resultats no es coneixeran fins d'aquí a sis setmanes.

A banda d'aquesta primera vacuna, el participants en l'assaig rebran una segona injecció d'aquí a tres setmanes. Les dues dosis es compararan per saber així quina quantitat de medicament és l'òptima perquè l'organisme generi una resposta immunològica adequada contra el virus


Amb aquestes proves, Austràlia encapçala la cursa per aturar el virus, que ja ha acabat amb la vida de 700 persones al món, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut