Madrid

Sanitat activa el pla de prevenció de riscos davant l'amenaça d'altes temperatures per aquest estiu

L'any passat van morir a l'estat espanyol 21 persones a causa de la calor. Per això, el Ministeri de Sanitat torna a posar en marxa el pla de prevenció de riscos davant les altes temperatures. L'objectiu és protegir, sobretot, els nens, les persones grans i els que treballen a l'aire lliure. Pel ministeri, és bàsic estar informat amb antelació de les temperatures per províncies i activar el nivell d'alerta corresponent. La ministra de Sanitat, Elena Salgado, recorda als ciutadans que els dies de més risc són aquells en què les mínimes de la nit són altes i, per tant, costa descansar.

Actualitzat

Salgado ha recordat les cinc recomanacions essencials: beure molta aigua, fins i tot si no es té set; protegir-se de l'exposició directa al sol; evitar fer esforços físics entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda; protegir-se en llocs frescos i ventilats o climatitzats i fer servir roba lleugera, clara i que permeti la transpiració. Segons la ministra, algunes de les 21 morts que van tenir lloc l'any passat per culpa de la calor es van produir per no haver fet cas d'aquestes recomanacions.

El pla preveu diferents nivells d'alerta, que van des del zero o verd, que significa que no hi ha cap perill, fins al tres o vermell, que és el de màxim risc.

Anar al contingut