Ambulància reconvertida en un hospital de campanya bàsic (CCMA)

Sanitaris jubilats fan possible l'ambulància de campanya de la parròquia de Santa Anna

Metges i infermeres jubilats s'instal·len a les portes de menjadors socials, a Barcelona, per atendre qui ho demani de les patologies més diverses

La parròquia de Santa Anna de Barcelona fa temps que atén persones sense recursos al seu hospital de campanya.

Però ara, a més a més, disposa d'una ambulància reconvertida en unitat mòbil per assistir persones que viuen al carrer o que no poden tenir cura de la seva salut, però que, per la raó que sigui, no van a l'hospital ni a l'atenció primària.

Metges i infermeres jubilats es desplacen, cada setmana, a dos menjadors socials per oferir aquest servei bàsic, que va més enllà de la seva especialitat.

La unitat aparca davant de menjadors socials de Barcelona i ofereix atenció gratuïta (CCMA)

"Fem de tot", reconeixen. Hi ha qui té mal de cap, qui té tos, qui necessita cures al peu o qui no hi veu bé, expliquen aquests professionals, que reconeixen que el que més els falta fa als seus pacients, sovint, és "carinyo".

"La medecina més important que he vist aquí és l'abraçada terapèutica", explica la Montserrat Pérez, coordinadora de la unitat.

Al principi la gent era reticent a acostar-s'hi, però ara, quan arriben, ja hi ha una cua esperant-los, com expliquen en aquest vídeo:

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut