ANÀLISI

Sandro, 2 - Florentino, 0

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
La culminació del fixatge de Neymar pel Barça significa un èxit de gestió rotund de Sandro Rosell sobre Florentino Pérez. En els quasi dos anys llargs que han durat les negociacions per incorporar el jove crac del Santos el president blaugrana ha imposat la seva estratègia a la del madridista. De fet, en principi el Reial Madrid va ser qui va prendre la davantera i, quan semblava que ho tenia tot acordat, fent viatjar a Sao Paulo metges i advocats per fer la revisió mèdica i la posterior firma de contracte a Neymar, va aparèixer entre línies la figura de Rosell i la seva xarxa de contactes al Brasil per convèncer el pare del futbolista de comprometre's amb el Barça. Fa un any i mig a Miami es firmava l'acord pel qual Neymar es comprometia a vestir de blaugrana a partir del juny del 2014, quan quedava lliure del seu compromís contractual amb el Santos. A canvi el Barça li avançava en paga i senyal la quantitat de deu milions d'euros i totes dues parts es comprometien a una indemnització de quaranta milions si alguna incomplia el compromís.

Però la voluntat del jugador d'avançar el seu desembarcament al futbol europeu l'estiu de l'any que ve, com a rodatge previ a la disputa del Mundial del Brasil, i la forta intromissió d'altres clubs (Reial Madrid, Manchester City, Bayern i Milan) per endur-se l'última perla del futbol brasiler van precipitar els esdeveniments. Alertat del fet que Florentino Pérez havia donat instruccions al seu director general, Miguel Ángel Sánchez, de fer l'impossible per aconseguir el fixatge i que els blancs posaven sobre la taula 120 milions d'euros per la contractació de Neymar (vuitanta per al Santos i els altres quaranta per pagar la indemnització del Barça), Rosell va decidir suspendre fa quinze dies la seva presència a Londres, a la "final four" de l'Eurolliga de bàsquet, per negociar d'urgència a Madrid amb el president del club brasiler i Neymar da Silva Sr. la incorporació imminent del crac.

La nova intervenció de Sandro va ser clau per aturar l'ofensiva blanca. Amb el sí definitiu del jugador, disposat només a jugar en el Barça al costat de Messi, calia posar-se d'acord amb la multipropietat que comparteix els drets de Neymar. Amb aquesta complexa missió, Raül Sanllehí, director executiu de l'àrea esportiva, va anar la setmana passada al Brasil. Les negociacions a tantes bandes eren complexes per posar d'acord tantes parts implicades. Però l'experiència negociadora de l'executiu barcelonista i el suport incondicional del jugador, disposat a no moure's del Brasil si no era per vestir de blaugrana, han acabat doblegant la resistència del Santos i els seus socis. Finalment, Neymar serà jugador del Barça per les cinc pròximes temporades, per un preu de traspàs de quaranta milions, que equival a menys de la meitat del que estava disposat a pagar el Reial Madrid. El resultat final de les negociacions és Sandro, 2 - Florentino, 0.
Anar al contingut